Зараз у Росії залишається близько 950 високоточних ракет, - Скібіцький

Зараз у Росії залишається близько 950 високоточних ракет, - Скібіцький
Зараз у Росії залишається близько 950 високоточних ракет, - Скібіцький

Представник Головного управління розвідки Вадим Скібіцький розповів про актуальний запас Росії ракет великої дальності та зробив прогноз щодо масованих атак по Україні

Про це пише Telegram-канал ГУР МО України.

"Зараз у Росії, за нашою оцінкою, залишається близько 950 високоточних ракет оперативно-стратегічного та стратегічного рівня з дальністю у понад 350 кілометрів. Ми спостерігаємо тенденцію, що вони, як правило, намагаються тримати свої запаси на рівні не менше 900 ракет", - зазначив Скібіцький. 

Також, за його словами країна-агресор планує у квітні виробити 40 ракет Х-101. Та озвучив прогноз щодо наступних масованих атак по Україні.

"Ми прогнозуємо, що росіяни зможуть провести ще кілька масованих атак (2-3 - саме масованих), а далі будуть змушені знову взяти деяку паузу для накопичення ракет та "шахедів". Проте окремі локальні обстріли можуть при цьому продовжуватись",  - сказав Скібіцький.

Також  у ГУР зазначили що з очені минулого року росіяни майже не застосовують ракети типу "Калібр".

Читайте по темі: Політика США щодо ударів углиб Росії поки залишається без змін - Держдеп

"Агресор накопичує запас крилатих ракет 3М14 "Калібр" і має у своєму розпорядженні не менше 260 одиниць. Причому в їхніх планах виробити 30 таких ракет у квітні цього року", ― сказав представник ГУР МО України.

Що стосується протикорабельних ракет, ГУР стало відомо, нині ворог проводить модернізацію ракет "Онікс", а запаси звичайних "Оніксів" становлять 440 одиниць у РФ.

"Що стосується швидкісних ракет, які летять з південного напрямку, наразі складно визначити, чи це ракети "Циркон", чи модернізовані "Онікси", - повідомив Вадим Скібіцький.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus