"Майстер" зі справи про вбивство львівського авторитета Родича отримав можливість вийти на волю під заставу

"Майстер" зі справи про вбивство львівського авторитета Родича отримав можливість вийти на волю під заставу
"Майстер" зі справи про вбивство львівського авторитета Родича отримав можливість вийти на волю під заставу

Шевченківський районний суд міста Львова змінив запобіжний захід з безальтернативного тримання під вартою на арешт з можливістю звільнення на волю під заставу в розмірі 876 тис. грн. відносно раніше судимого 50-річного уродженця села Тулиголови Городоцького району Андрія Яриша на прізвисько "Майстер", якому інкримінується незаконний обіг зброї (ч.1 ст.263 КК України) та вчиненння за попередньою змовою групою осіб (п.12 ч.2 ст.115 КК України) умисного вбивства дев’ять років тому авторитетного бізнесмена Мар’яна Родича.

Відповідне рішення 4 квітня 2024 року постановила колегія служителів Феміди у складі головуючого судді Олега Ковальчука та суддів-учасників - Валентини Свірідової і Оксани Федорової.

 qhiddqidqrixdroz

(Андрій Яриш)

Читайте по темі: Начальника Держгеокадастру Львівщини Кавецького виправдали у справі роздачі землі в гірській громаді

Йдеться про відлуння історії щодо здійснення на початку вересня 2015 року гучного розстрілу у Львові на вулиці генерала Грекова авторитетного у певних колах Родича, колишнього члена потужного галицького угруповання Ореста Завінського на прізвисько "Завіня". Тоді парочка кілерів у камуфляжному одязі на автомобілі марки BMW з "військовими" номерами перестріла пана Мар’яна, що виходив з домівки. Зловмисники впритул розстріляли жертву з автомату "Скорпіон". Від отриманих поранень Родич загинув на місці, а стрільці - вдарили по газам.

(Труп Мар’яна Родича)

Відомо, що під час спроби втечі вбивці врізались на машині в дерево по вулиці Варшавській, після цього залишили "беху" та пішки зникли за обрій. Правоохоронці розглядали низку мотивів скоєння резонансного злочину, а дружина загиблого - в коментарях журналістам за "гарячими слідами" натякала на ймовірну причетність до кривавої ліквідації Родича (щонайменше, підтверджуючи наявність погроз життю) з боку львівського авторитетного бізнесмена Володимира Дідуха на прізвисько "Вова Морда".

Як би там не було, на початку лютого 2019 року вітчизняні силовики звітували про екстрадицію постфактум затримання неподалік італійського Неаполя одного з ймовірних кілерів - Андрія Яриша.

Після повернення на Батьківщину достойник опинився за гратами, у червні 2019 року - обвинувальний акт відносно його звитяг скерували до суду.

Рік потому силовики звітували про затримання ще одного пасажира з BMW - кілера Мар’яна Родича. Ним виявився Олег Ільків на прізвисько "Десантник".

Після цього обвинувачення відносно "Десантника" та "Майстра" були об’єднані в рамках однієї справи. Кілька років достойники утримувалися в стінах ДУ "Львівська установа виконання покарання (№19)". Остання згадка щодо Ільківа в публічних матеріалах судового реєстру датується весною 2023 року, коли йому разом із Яришем продовжували термін дії запобіжного заходу.

(Олег Ільків під час затримання на Франківщині влітку 2020 року)

Читайте по темі: "Інваліди" конвертатора Василя Костюка

detective-info

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus