ЄС та ПАРЄ засудили удари Ірану по Ізраїлю

ЄС та ПАРЄ засудили удари Ірану по Ізраїлю
ЄС та ПАРЄ засудили удари Ірану по Ізраїлю

У ЄС та ПАРЄ засудили іранські удари по Ізраїлю.

Про це повідомляє Укрінформ.

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що «рішуче засуджує кричущий і невиправданий напад Ірану на Ізраїль».

«Я закликаю Іран та проксі-сили негайно припинити ці атаки. Зараз усі сторони повинні утриматися від подальшої ескалації і працювати над відновленням стабільності в регіоні», - написала вона у соцмережі Х.

Президент Європарламенту Роберта Мецола наголосила, що безпрецедентні удари Ірану по Ізраїлю за допомогою безпілотників та ракет – це серйозна ескалація, що може призвести до подальшого хаосу на Близькому Сході.

«ЄС рішуче засуджує цю атаку і продовжуватиме працювати над деескалацією ситуації та запобіганням переростання ситуації в ще більше кровопролиття», - написала вона у соцмережі Х.

Читайте по темі: Політика США щодо ударів углиб Росії поки залишається без змін - Держдеп

Генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич також виступила із засудженням атаки Ірану на Ізраїль. «Світу не потрібна ще одна війна. Бойові дії мають припинитися», - наголосила вона у соцмережі Х.

Представник Армії оборони Ізраїлю Даніель Хагарі заявив, що Іран у ніч проти 14 квітня запустив понад 300 ракет і безпілотників по Ізраїлю, 99% яких було перехоплено силами ППО.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus