Рада ЄС 22 квітня обговорить постачання озброєнь Україні

Рада ЄС  22 квітня обговорить постачання озброєнь Україні
Рада ЄС 22 квітня обговорить постачання озброєнь Україні

Постачання озброєнь Україні будуть предметом обговорення Ради ЄС у закордонних справах 22 квітня в Люксембурзі за участю міністрів оборони, заявив Петер Стано, офіційний представник глави дипломатії ЄС Жозепа Борреля.

"Ми цілком усвідомлюємо потреби України й ми намагаємося задовольнити ці потреби всім тим, що держави-члени можуть поставити. Але, зрештою, це державам-членам визначати, що і коли вони можуть направити Україні", - сказав Стано у вівторок на брифінгу в Брюсселі.

За його словами, "держави-члени роблять усе, що можуть, щоб допомагати Україні захищатися". Стано зазначив, що ця допомога надається третій рік поспіль, і вона безпрецедентна.

На сайті Ради ЄС повідомляється, що глави МЗС обговорять 22 квітня українську ситуацію після неформального обміну думками за допомогою відеоконференції з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою і міністром оборони Рустемом Умєровим. "Наступні дебати відбудуться в присутності міністрів закордонних справ і оборони ЄС на спільному засіданні", - йдеться в анонсі заходу.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus