Прессекретар корпорації META Марка Цукерберга отримав в Москві заочний вирок

Прессекретар корпорації META Марка Цукерберга отримав в Москві заочний вирок
Прессекретар корпорації META Марка Цукерберга отримав в Москві заочний вирок

Другий Західний окружний військовий суд у Москві призначив шість років колонії загального режиму заочно прессекретареві корпорації Meta (компанія-власник Facebook, Instagram та WhatsApp), громадянину США Енді Стоуну за обвинуваченням у "виправданні тероризму".

Про це повідомляє Reuters.

Важливо зазначити, що Енді Стоуну не проігнорував суд, інтереси обвинувачуваного на засіданні представляла його адвокат.

Американця визнано винним у "виправданні тероризму" та призначено вирок у вигляді шести років ув’язнення, а термін покарання має обчислюватися з моменту його затримання на території РФ або екстрадиції в Росію.

Захист не погодився зі звинуваченням та планує подавати апеляцію.

Читайте по темі: Колишнього капітана Повітряних сил ЗСУ відправили за грати на 15 років

Під час дебатів сторін держобвинувачення просило суд призначити Стоуну сім років колонії суворого режиму без додаткового покарання. Захист наполягав на виправдувальному вироку через відсутність у діях Стоуна складу злочину.

Як заявили раніше в Генпрокуратурі РФ, у березні 2022 року прессекретар Meta розмістив на своїй сторінці у Twitter допис на підтримку ЗСУ та засудив агресію РФ щодо України.

Як відомо, з березня 2022 року у РФ заборонена діяльності Meta Platforms Inc. в частині реалізації продуктів - соціальних мереж Facebook та Instagram. Водночас рішення суду не поширюється на діяльність месенджера WhatsApp, оскільки він не здійснює публічного поширення інформації.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus