Власник FavBet Андрій Матюха намагається приховати своє російське громадянство

Власник FavBet Андрій Матюха намагається приховати своє російське громадянство
Власник FavBet Андрій Матюха намагається приховати своє російське громадянство

Компанія FavBet, що належить бізнесмену Андрію Матюсі, не має ліцензії на букмеррську діяльність, а сам Матюха виявився людиною з подвійним громадянством – другий його паспорт російський.

Щойно ці дані потрапили до ЗМІ, як Матюха розпочав вимагати їх видалення, і доволі успішно.

Згідно українського законодавства, на території України заборонена діяльність гральних компаній, що повністю або частково належать громадянам Росії. Матюха якийсь час заперечував наявність у нього російського паспорта, однак британські ЗМІ повідомили, що це неправда.

Коли інформація про відсутність у FavBet букмекерської ліцензії, ухиляння від сплати податків, продовження роботи на російському ринку одночасно з українським і російський паспорт власника потрапила до українських ЗМІ, Матюха намагався видалити всі ці статті. Частково йому це вдалося.

Одним з перших, хто помітив зникнення публікацій про росіянина Матюху, був блогер Олексій Голобуцький.

Читайте по темі: У Латвії закрили доступ ще до декількох проросійських сайтів

«Вранці побачив публікацію з посиланням на британське видання про те, що типу українська компанія Favbet, реклама якої лізе з кожної праски, належить громадянину України і одночасно Росії – Андрію Матюсі. У цій статті був скан його російського паспорту, розписана структура власності, зв’язки Матюхи з росіянами, інформація про відсутність ліцензії на букмекерську діяльність і так далі», – повідомив він.

Також ЗМІ повідомляли, що на початку цього року Матюха купив торгову марку Voda Ua і дуже швидко став постачальником цієї води для Верховної Ради України і уряду.

Блогер і військовий Кирило Сазонов також став свідком зникнення статей про Матюху та його російський паспорт. Він нагадав, що Президент Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО щодо обмеження азартних ігор в інтернеті, зокрема, для військових.

“Чи правильно я розумію, що всім іншим це дозволено – я маю на увазі дозволено нести гроші в російську компанію?», – зазначив блогер.

Щодо води, яку постачає Матюха, він порадив депутатам і урядовцям не пити її.

«Присутні в Україні великі онлайн-казино та букмекерські контори, навіть якщо вони не мали російського коріння, історично були сильно прив’язані до країни-агресора. І здавалося, що після 24 лютого 2022 року, коли ракети росіян посипалися на українські міста, все мало б змінитися. Годі вже й казати про якийсь бізнес з росіянами чи в країні-агресорі – це виглядає не тільки огидно, але й злочинно», – зазначили британські журналісти.

Сторінка для друку

Читайте по темі:

Росія заборонила на своїй території доступ до понад 80 європейських медіа
Єврорада обмежила доступ до кількох російських сайтів у країнах Євросоюзу
Чому тісно пов’язаний з Росією банкір-конвертатор Місак Хідірян спокійно веде бізнес в Україні і не боїться санкцій РНБО?
У Казахстані збільшили квоти на державну мову в медіа, - ЗМІ
Фігурант розслідування щодо витоку інформації з НАБУ Голик виїхав з України з довідкою про інвалідність, - ЗМІ
Суд скасував рішення про поновлення на посаді судді Львова з громадянством Росії
Працівники суспільного мовника Словаччини проведуть перший в історії страйк
В Україні буде діяти заборона на виїзд із подвійним громадянством
РФ створила мережу сайтів-двійників великих медіа. Топтеми – війна в Україні і Газі та кліматична "криза" в ЄС, - CNN
В Україні оновили умови для отримання громадянства

Коментарі:

comments powered by Disqus