Проти компанії Максима Шкіля порушено кримінальну справу: хто стоїть за «наїздом» на улюбленця Офісу президента?

Проти компанії Максима Шкіля порушено кримінальну справу: хто стоїть за «наїздом» на улюбленця Офісу президента?
Проти компанії Максима Шкіля порушено кримінальну справу: хто стоїть за «наїздом» на улюбленця Офісу президента?

Проти посадових осіб лідера вітчизняного ринку державних підрядів на будівництво – ГК «Автострада» - порушено кримінальну справу за статтею «привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в умовах воєнного стану».

Якщо провину доведуть, то керівники компанії ризикують сісти на строк до дванадцяти років. Але цікаво в цьому не це, а той факт, що Національна поліція ризикнула «наїхати» на Максима Шкіля, який є власником ГК «Автострада» та улюбленцем Офісу президента – саме його компанії є лідерами з освоєння коштів у межах президентського проєкту «Велике будівництво», саме ГК «Автострада» отримала у минулому році одним платежем півтора мільярда гривень за ремонт мосту, саме «Автострада» отримала замовлення на ремонт перегону «Либідська-Деміївська» без жодних тендерних процедур.

Чи пов’язана кримінальна справа стосовно посадовців «Автостради» з конфліктом між Максимом Шкілем та співробітником (уже колишнім) департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України Віталієм Манасяном у ресторані Goodwine – невідомо. Тим більше, що Манасяна після цього конфлікту звільнили.

Однак у Нацполіції прекрасно знали, проти кого порушують кримінальну справу і тому її офіційна заява про те, що порушена вона за те, що «посадовці ТОВ «Група компаній "Автострада"» купують пісок для будівництва ділянки магістрального водогону «Хортиця (ДВС2) — Томаківка — Марганець» за завищеними цінами», викликає скепсис.

Цей державний підряд коштує 5,3 мільярда гривень і відданий «Автостраді» у липні минулого року. Наприкінці квітня 2024 року був підписаний додатковий контракт на суму в 2,078 мільярда гривень. Таким чином ГК «Автострада» отримала контракт на 7,378 мільярда без жодних тендерних процедур.

Читайте по темі: Танковий екіпаж 115 ОМБр прямим наведенням нищить російський БТР на Донеччині

 qhiddxihkiheroz

Цікаво, що саме до кінця квітня 2024 року все начебто було нормально, але раптом виявилося, що підрядник, тобто ТОВ «Група компаній "Автострада"», купує пісок у ПрАТ «Новопавлівський гранітний кар`єр» за ціною від 68 до 115 гривень за тонну. Але за документами його ціна вже становить 350 гривень за кубометр.

Така нестиковка у «тонно-кубометрах» недаремна – цим намагалися прикрити просту схему завищення цін, однак у поліції швидко встановили, що кубометр піску – це зазвичай близько 1,4 тонни. І таким чином з бюджету крадуть від 150 до 200 гривень на тонні. Якщо врахувати обсяги піску, необхідні для будівництва водогону, то йдеться як мінімум про десятки мільйонів гривень, вкрадені лише на піску. Однак, судячи з усього, одним піском справа не завершиться – ГК «Автострада» ще на об’єктах «Великого будівництва» уславилася найвисокими цінами на матеріали та роботи, однак, попри журналістські розслідування, що свідчили про завищення цін та використання численних фірм-прокладок для купівлі матеріалів, проблем у Шкіля тоді не виникло.

Не виникало проблем у Максима Шкіля і після початку великої війни, коли його компанії продовжували отримувати найбільші підряди на ремонти мостів та доріг в обхід системи Prozorro. Чому поліція вирішила «наїхати» на Максима Шкіля, якого пов’язують з Андрієм Єрмаком та Олегом Татаровим, - наразі невідомо. Можливо, це відлуння якогось внутрішнього конфлікту в Офісі президента.

Варто нагадати, що Максим Шкіль – це колишній помічник народного депутата від Партії Регіонів Миколи Дем’янка, і перші свої кроки у великому бізнесі зробив саме тоді, коли «донецькі» активно перерозподіляли активи України на свою користь. Після 2014 року Шкіль мав інтереси з тодішнім міністром інфраструктури Володимиром Омеляном, однак справжній прорив у нього відбувся після того, як Офіс президента очолив Андрій Єрмак, який свого часу був помічником ще одного регіонала – Ельбруса Тедеєва. Саме з цього часу ГК «Автострада» стала лідером з отримання підрядів «Великого будівництва», інші учасники ринку скаржилися, що найкращі державні замовлення віддають саме Максиму Шкілю, а іншим «не рекомендують» заявлятися на ті тендери, які він має виграти.

Ці зміни пов’язували з тим фактом, що у підкилимний боротьбі за вплив на президента перемогла саме група Єрмака-Татарова, тісно пов’язана з колишніми «регіоналами» та оточенням четвертого президента. Так це чи ні – невідомо, однак той факт, що саме після змін в Офісі президента компанії Максима Шкіля стали отримувати сотні мільярдів гривень із державного бюджету, цю версію підтверджують. Так є і станом на зараз – Шкіль отримує без жодних конкурсів найбільші державні замовлення у сфері ремонту, йому віддали навіть підряд на ремонт Київського метрополітену попри те, що у ГК «Автострада» немає ні спеціалістів відповідного профілю, ні досвіду таких робіт.

Однак кримінальна справа, порушена поліцією за фактом завищення цін на пісок для виконання одного з периферійних підрядів компанією Максима Шкіля, вибивається з цього ряду і наводить на роздуми – адже це однозначно не було самодіяльністю рядових слідчих міста Дніпро. Вони прекрасно розуміли, проти кого порушують кримінальну справу і які наслідки це за собою потягне. Однак, на відміну від Манасяна, продовжують і далі працювати на своїх посадах і, більше того, – продовжують розслідувати кримінальну справу проти компанії Максима Шкіля. Ще більше – Індустріальний районний суд м. Дніпро дозволив слідчим оглянути декілька земельних ділянок та відібрати на них зразки піску, який йде саме на будівництво магістрального водогону «Хортиця (ДВС2) — Томаківка — Марганець». Що вони й зробили. І надали відповідні висновки, про які вже йшлося вище.

Тому можна зробити висновок – у Максима Шкіля почалися проблеми на найвищому рівні. І «конфлікт» у Goodwine з Манасяном був далеко не випадковим. Однак що і з ким не поділив Шкіль насправді – поки що невідомо. Ясно лише одне – або команда про «наїзд» на його компанію виходить з ОПУ, або втрутилися сили, значно сильніші за його високих покровителів в особах Єрмака і Татарова. Хто це може бути – здогадатися нескладно, згадавши бекграунд Максима Шкіля, який завжди обслуговував донецький клан і був, по суті, людиною, на яку оформлявся бізнес його представників. Однак почекаємо на розвиток подальших подій.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus