Росія пригорозила ударами по обʼєктах Британії

Росія пригорозила ударами по обʼєктах Британії
Росія пригорозила ударами по обʼєктах Британії

Країна-агресор Росія погрожує ударами по військовим об’єктам Великої Британії. Відповідну заяву оприлюднило МЗС РФ у понеділок, 6 травня.

Вказано, що сьогодні у відомство викликали британського посла в Москві Найджела Кейсі. Йому виразили "рішучий протест" у зв’язку з нещодавньою заявою міністера закордонних справ Великої Британії Джеймса Камерона про право України завдавати ударів по території Росії із застосуванням британської зброї.

У Москві стверджують, що таким чином британський міністр "визнав де-факто країну стороною конфлікту".

"Послу заявлено, що російська сторона розглядає слова Д. Камерона як свідчення серйозної ескалації та підтвердження зростання залученості Лондона до воєнних дій на боці Києва. Кейсі був попереджений, що відповіддю на українські удари із застосуванням британської зброї по території Росії можуть стати будь-які військові об’єкти та техніка Великобританії на території України та за її межами", – заявили у МЗС РФ.

Підлеглі Сергія Лаврова закликали посла "задуматися про неминучі катастрофічні наслідки таких ворожих кроків Лондона" і спростувати "войовничі провокаційні висловлювання" Камерона.

Читайте по темі: Міністр оборони Британії зробив заяву про "пряму загрозу" через союз Росії з Китаєм

Нагадаємо, кілька днів тому Девід Камерон заявив, що Київ має право використовувати зброю, надану Лондоном, для нанесення ударів по цілях на території Росії, адже Москва б’є по українській території.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus