Україна закликала світ не визнавати "псевдовибори" Путіна

Україна закликала світ не визнавати "псевдовибори" Путіна
Україна закликала світ не визнавати "псевдовибори" Путіна

Україна не бачить правових підстав для визнання Володимира Путіна демократично обраним і легітимним президентом Російської Федерації. Також Україна закликає міжнародні організації не визнавати результати російських псевдовиборів.

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ у понеділок, 6 травня.

7 травня російська влада намагатиметься створити та продемонструвати ілюзію законності майже довічного перебування при владі людини, яка перетворила РФ на державу-агресора, а правлячий режим – на диктатуру, зазначають в МЗС. Незаконні вибори на тимчасово окупованих територіях України під примусом та шантажем стало порушенням норм та принципів міжнародного права.

"Вдаючись до пропаганди і маніпуляцій, кремлівський режим використовує участь виборців і підсумки голосування для виправдання військового вторгнення в Україну та агресивної політики щодо інших держав. Виходячи з викладеного, а також враховуючи чинний ордер Міжнародного кримінального суду на арешт Володимира Путіна, Україна не бачить правових підстав для його визнання демократично обраним і легітимним президентом Російської Федерації", - йдеться у заяві.

В МЗС закликали іноземні держави, міжнародні організації та громадськість не визнавати результати російських псевдовиборів і легітимності російського диктатора Путіна, та продовжувати підтримку народу України у боротьбі проти російської агресії.

Читайте по темі: Україна повернула з окупованих територій двох жінок похилого віку

Як повідомляли Українські Новини, 1 квітня представник ГУР МО України Вадим Скібіцький заявив, що після "виборів Путіна" у Москві активно готуються до протистояння з Європою.

Президент Європейської ради Шарль Мішель заздалегідь привітав російського диктатора з "перемогою"

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus