Колишній адвокат Трампа розповів присяжним деталі підкупу порнозірки

Колишній адвокат Трампа розповів присяжним деталі підкупу порнозірки
Колишній адвокат Трампа розповів присяжним деталі підкупу порнозірки

Колишній помічник і адвокат експрезидента США Дональда Трампа Майкл Коен, який є головним свідком у судовому процесі у Нью-Йорку, розповів присяжним про свою участь у приховуванні негативних історій про колишнього боса під час виборчої кампанії 2016 року.

Про це передає Укрінформ з посиланням на The New York Times.

Коен зазначив, що був для Трампа, якого він називає босом, «всевидящим оком» і підпорядковувався безпосередньо йому.

Він розповів, як вступив у змову з Трампом і колишнім видавцем таблоїду The National Enquirer Девідом Пекером, щоб допомагати виборчій кампанії експрезидента.

Змова передбачала публікацію позитивних історій і приховування негативу шляхом викупу права на поширення історій.

В останні дні кампанії 2016 року Коен заплатив 130 тис. доларів порнозірці Стормі Деніелс із власної кишені, щоб вона нікому не розповідала історію про сексуальний контакт із Трампом у 2006 році.

Читайте по темі: Байден скоротив відрив від Трампа у ключових штатах після невдалих дебатів

Після виборів Трамп відшкодував Коену збитки і сфальсифікував ділову документацію, замаскувавши відшкодування під юридичні витрати.

Крім того присяжні прослухали запис розмови Коена з Трампом про іншу угоду з викупу негативної історії - щодо моделі видання Playboy Карен Макдугал, яка заявила, що мала з Трампом 10-місячний роман.

Коен зазначив, що зробив цей запис, аби довести Пекеру, який уклав угоду з Макдугал на суму 150 тис. доларів, що Трамп планує повернути йому гроші, хоча Трамп цього так і не зробив.

Зазначається, що Трамп ніяк не відреагував на появу Коена на трибуні суду. Спочатку сидів із заплющеними очима, коли той давав свідчення, а потім почав переглядати роздруківки, що лежали перед ним на столі.

У 2018 році Коен визнав себе винним у скоєнні федеральних злочинів, зокрема тих, що пов’язані з виплатою грошей за мовчання.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus