Компанія "загубила" 3,7 мільярда гривень: ДБР завело справу на власника "Житло Капіталу"

Компанія "загубила" 3,7 мільярда гривень: ДБР завело справу на власника "Житло Капіталу"
Компанія "загубила" 3,7 мільярда гривень: ДБР завело справу на власника "Житло Капіталу"

Інвестори вимагають повернути їхні кошти, що зберігалися в управителя і гаранта будівництва – ТОВ "ФК "Житло-Капітал". Мова про 3,7 млрд гривень.

Про це повідомляє УНН.

Нацкомісія з цінних паперів та фондових ринків (НКЦПФР) вже більше року вимагає знайти гроші інвесторів і далі зберігати їх згідно норм законодавства – на рахунках банківських фінустанов. У ДБР досі триває розслідування щодо власника компанії "Житло-Капітал" – Дмитра Кравченка.

Компанія "Житло-Капітал" збирала з інвесторів кошти на будівництво квартир в житлових комплексах "Укрбуду" і виступала гарантом їхнього будівництва.

"НКЦПФР вже більше року вимагає в цієї компанії "знайти" гроші інвесторів і далі зберігати їх згідно норм законодавства – на рахунках банківських фінустанов. Регулятор неодноразово штрафував "Житло-Капітал" за систематичні грубі порушення, а восени минулого року призупинив дію ліцензії компанії-порушника на здійснення його основної діяльності як управителя коштів. Також, з боку ДБР тривають розслідування щодо махінацій власника компанії Дмитра Кравченка. Держава в особі фінрегулятора кілька разів зобов’язувала ФК "Житло-Капітал" розмістити резервний фонд будівництва в розмірі більше ніж 3,7 млрд гривень на банківських депозитах", – йдеться у статті.

Читайте по темі: Офіцеру Нацакадемії сухопутних військ загрожує до 12 років тюрми – ДБР

Також зазначається, що в ході досудового розслідування зібрано достатньо доказів для повідомлення про підозру Дмитру Кравченку у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 361-2 КК України. Мова йде про привласнення, розтрату або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

Наразі "Київміськбуд" і інвестори шукають де взяти гроші на добудову будинків. Повернення "Житло-Капіталом" у будівництво 3,7 млрд гривень оперативного резерву могло б значною мірою розв’язати фінансові проблеми забудовника, відновити роботу на "заморожених" об’єктах і з часом добудувати житлові комплекси. Люди сподіваються на правоохоронні органи і ДБР, зокрема.

Сторінка для друку

Читайте по темі:

Слідчі знали про підготовку Дмитрука до втечі, але не мали підстав для затримання, - ДБР
АРМА стягує рекордні 2,6 млрд з рахунків онлайн-казино, які мають зв’язки з РФ
У Кривому Розі посадовиця привласнила 3 мільйони гривень на закупівлі електроенергії
ДБР завершило розслідування щодо судді, який замовив викрадення свого бізнес-партнера
Втеча Дмитрука за кордон: Суд арештував одного з організаторів незаконної схеми
Нардепу Дубінському змінили підозру та оголосили нову
ДБР відкрило справу щодо недбалості військових через російський ракетний удар по Полтаві
Правоохоронці розслідують можливе привласнення коштів Міноборони підрядником на 137 млн гривень
Посадовець ДМС перешкоджав професійній діяльності журналістів
ДБР розпочало розслідування скандального будівництва апартамент-готелю на столичному Звіринцю

Коментарі:

comments powered by Disqus