У дружини Башара Асада виявили лейкемію

У дружини Башара Асада виявили лейкемію
У дружини Башара Асада виявили лейкемію

Першій леді та дружині президента Сирії Башара Асада – Асмі Асад – діагностували лейкемію. Вона майже 5 років тому успішно поборола рак молочної залози, але онкологія знову повернулася в дещо іншій формі.

48-річній першій леді доведеться ізолюватися від оточення та скасувати всі публічні заходи, щоб провести лікування. Про це повідомили у соцмережах президента Сирійської Арабської Республіки.

У дружини Башара Асада виявили лейкемію: 5 років тому вона поборола рак молочної залози eidqiueixkroz

Варто зазначити, що лейкемія – це онкологічне захворювання крові. На якій саме стадії раку перебуває Асма Асад – невідомо.

"Після появи кількох симптомів і клінічних ознак і після комплексної серії медичних тестів і обстежень першій леді Асмі Асад було поставлено діагноз "гострий мієлоїдний лейкоз" (ГМЛ). Отже, перша леді дотримуватиметься спеціального протоколу лікування, який включає суворі заходи профілактики інфекцій і відповідне соціальне дистанціювання. Перша леді тимчасово відмовиться від усіх прямих зобов’язань у рамках свого плану лікування", – йшлося у заяві.

У дружини Башара Асада виявили лейкемію: 5 років тому вона поборола рак молочної залози

Відомо, що майже п’ять років тому перша леді Сирії хворіла на рак молочної залози. Однак тоді захворювання було на ранній стадії і з ним вдалося впоратися. У той час канцелярія навіть поширила фотографію із подружжям з лікарні, де Асма Асад вже розпочала лікування.

Боротьба з онкологією тривала рік, але все закінчилося оптимістично. Перша леді Сирії самостійно оголосила, що "з усім цим болем і втомою покінчено".

У дружини Башара Асада виявили лейкемію: 5 років тому вона поборола рак молочної залози

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus