На Харківщині власник АЗС під час окупації передавав паливо військовим РФ: його затримали

На Харківщині власник АЗС під час окупації передавав паливо військовим РФ: його затримали
На Харківщині власник АЗС під час окупації передавав паливо військовим РФ: його затримали

На Куп’янщині Харківської області власник автозаправної станції починаючи з березня 2022 року, коли район був під окупацією держави-агресора Росії, добровільно допомогав ворогу – передавав російським військовим паливо та взяв на себе зобов’язання зі сплати податків до бюджету РФ. Після деокупації Силами оборони вдавав ніби нічого цього не було.

Про це повідомила Харківська обласна прокуратура.

Так, фігурант – підприємець із селища Шевченкове Купʼянського району, який займався торгівлею паливно-мастильних матеріалів. У с. Огурцівка на Купʼянщині у чоловіка власна АЗС.

За даними слідства, вже з березня 2022 року, коли район був під контролем російських військ, чоловік добровільно допомагав ворогу.

Вказується, що він регулярно передавав російським загарбникам паливо, а також талони на пальне, які давали їм змогу безперешкодно заправляти військову техніку і службовий автотранспорт на його АЗС. Також він надавав паливо і представникам нової "влади" у районі".

Читайте по темі: На Харківщині затримали брата і сестру, які коригували удари РФ

Крім того, в окупаційній "налоговой" ворожий поплічник оформив "патент" на торгівлю паливом та взяв на себе зобов’язання зі сплати податків до бюджету РФ.

"Після деокупації ЗСУ Харківського регіону підприємець залишився у селищі Шевченкове та робив вигляд, ніби ніколи не співпрацював з ворогом. Він удавав із себе добропорядного підприємця та регулярно брав участь у державних закупівлях. Проте залишитись непоміченим правоохоронцями у нього не вийшло", – йдеться в повідомленні.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 58-річному громадянину за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення: підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Йому загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років і з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомляли Українські Новини, Служба безпеки зібрала доказову базу на колаборанта Назара Шкіля – іподиякона так званої "Херсонської єпархії РПЦ" на тимчасово захопленій частині регіону, який агітував за приєднання Херсонщини до РФ і розфарбував в’їзну стелу в "триколор".

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus