Китайський "Кремль" і вежа наложниці імператора: звідки Сі Цзіньпінь керує КНР

Китайський "Кремль" і вежа наложниці імператора: звідки Сі Цзіньпінь керує КНР
Китайський "Кремль" і вежа наложниці імператора: звідки Сі Цзіньпінь керує КНР

Чжуннаньхай — це колишній комплекс імператорських палаців. Саме тут зараз розташовані штаб-квартири вищих органів влади Китаю і немає доступу туристам. Район за високою червоною стіною називають "новим забороненим містом".

Чжуннаньхай називають "новим забороненим містом" за аналогією з імператорським палацом у Пекіні, стверджують американські журналісти. Саме тут розташовані штаб-квартири органів влади КНР, і тут Сі Цзіньпінь приймає іноземні делегації. Це закрита територія, і туристів туди не пускають. Тож якщо ви не іноземний посол, то в Чжуннаньхай ви, швидше за все, не потрапите. Який аналог американського Білого дому, російського Кремля та української Банкової, пише CNN.

Чжуннаньхай у перекладі з китайської означає "Центральне і Південне моря". Це рукотворне озеро в Пекіні, розташоване безпосередньо на захід від Забороненого міста, яке займає приблизно таку саму площу.

Чжуннаньхай eiqekidqqideurozFullscreen

У китайських ЗМІ термін "Чжуннаньхай" вживається для позначення вищого керівництва КНР: наприклад "офіційно Чжуннаньхай повідомив". На його території розташовані рукотворні озера, парк, а також імператорські павільйони, храми і сучасні офіси, які з 1950 року утворюють керівний комплекс правлячої Комуністичної партії Китаю (КПК).

Це одне з найсекретніших місць Китаю. Воно оточене багатовіковою червоною стіною, на якій встановлено безліч камер спостереження, а територію навколо старанно патрулюють сили безпеки як у цивільному, так і в уніформі.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus