«АрселорМiттал Кривий Рiг» співпрацює з компанією, власник якої має бізнес в окупованому Криму

«АрселорМiттал Кривий Рiг» співпрацює з компанією, власник якої має бізнес в окупованому Криму
«АрселорМiттал Кривий Рiг» співпрацює з компанією, власник якої має бізнес в окупованому Криму

«АрселорМiттал Кривий Рiг», Полтавський ГЗК, Єристівський ГЗК, «Подільський цемент», Вінницьке кар’єроуправління співпрацюють з підрядними підприємствами, власники яких мають діючий бізнес в тимчасово окупованому Криму.

Про це, як передає КВ,  йдеться в розслідуванні видання “Апостроф”.

Сім’я українських бізнесменів – Володимир Носов і його син Костянтин Носов – за твердженням журналістів, на території окупованого Криму мають одне діюче підприємство «ООО «Бластко», яке займається виробництвом вибухових речовин для кар’єрів. До кінця 2023 року вони також володіли «ООО «СК Голубой Залив», яке займалося готельним бізнесом на ТОТ АР Крим.

«З цього можна легко дійти висновку, що готельне підприємство до кінця 2023 року, а вибуховиробнича компанія й до цього часу сплачували та сплачують зі свого прибутку податкові платежі в казну окупаційної адміністрації т.зв. «республіки крим». Потім ці кошти використовуються у фінансуванні збройних сил країни-терориста на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та економічній безпеці України», – наголошується в статті.

Також зазначається, що наразі ці громадяни України мають низку підприємств в Україні, які надають послуги великим гірничим та цементним українським заводам.

Читайте по темі: Понад 160 бізнесменів і донорів демократів закликали Байдена припинити участь у виборах, – WP

За інформацією журналістів, Володимир Hocoв станом на сьогодні є бенефіціарним власником, зокрема, ПрАТ «ІНТЕРВИБУХПРОМ», основними клієнтами якого є ПрАТ «Полтавський ГЗК», ПАТ «АрселорМiттал Кривiй Рiг», ТОВ «Єристiвський ГЗК». 

Син Володимира Носова – Костянтин Носов є бенефіціарним власником ТОВ «БВР-КОМПЛЕКС», яке володіє великим пакетом акцій ТОВ «ЗАХІДУКРВИБУХПРОМ». Офіційним власником цього підприємства є Олександр Приймак. 

Журналісти вже оприлюднювали факти незаконної діяльності Приймака. Зокрема, раніше вже було відомо про «чорний» бізнес його родини – фірму таксі, водії яких розвозили наркотики. Окрім того, було зафіксовано, як на фурах його фірми “Експрес-Т”, що перевозить будівельний щебінь, закривають номери автомобілів перед контрольним зважуванням на трасі. Таким чином Олександр Приймак заощаджує мільйони гривень, які б пішли в бюджет.

У новому розслідуванні зазначається, що підприємство Олександра Приймака ТОВ «ЗАХІДУКРВИБУХПРОМ» тісно співпрацює з АТ «Подільський цемент», яке входить в компанію CEMARK CRH в Україні,  ТОВ «Вінницьке кар’єроуправління» та ПрАТ «Івано-Франківськцемент».

«Сподіваємося, що власники згаданих гірничо-збагачувальних і цементних підприємств будуть більш прискіпливо та детально вивчати репутацію тих, з ким вони співпрацюють. А також переглянуть свої ділові стосунки з такими партнерами як Володимир Носов, Костянтин Носов та Олександр Приймак. РНБО, НАБУ, Генпрокуратура та СБУ зможуть швидко та об’єктивно прийняти рішення щодо можливої незаконної діяльності сім’ї Носових та їхніх підприємств», – зазначається в розслідуванні. 

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus