Україна та Бельгія підписали безпекову угоду

Україна та Бельгія підписали безпекову угоду
Україна та Бельгія підписали безпекову угоду

Україна та Бельгія уклали двосторонню безпекову угоду. Її президент Володимир Зеленський підписав із бельгійським прем’єр-міністром Александером Де Кроо під час візиту до Брюсселя.

Згідно з угодою, Бельгія цього року надасть Україні військової допомоги на 977 млн євро. Про це український президент повідомив у X

"У такій угоді вперше вказана точна кількість винищувачів F-16 – 30, які будуть поставлені в Україну до 2028, а перші надійдуть вже цього року. Угода гарантує своєчасну безпекову допомогу Бельгії, сучасну бронетехніку, обладнання для забезпечення потреб ВПС і ППО України, безпеку ВМС, розмінування, участь у артилерійській коаліції, військову підготовку", – сказав президент. 

Документ також передбачає оборонно-промислову кооперацію, підтримку української Формули миру, посилення санкцій проти Росії, відшкодування завданих нею збитків, використання заморожених російських активів та відновлення економіки.

Україна та Бельгія поглиблять співпрацю у сфері розвідки, кібербезпеки та протидії дезінформації. Бельгія також висловлює підтримку майбутньому членству України в ЄС і НАТО.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus