За ексзаступника Єрмака Андрія Смирнова внесли 10 мільйонів гривень застави

За ексзаступника Єрмака Андрія Смирнова внесли 10 мільйонів гривень застави
За ексзаступника Єрмака Андрія Смирнова внесли 10 мільйонів гривень застави

За колишнього заступника керівника Офісу президента Андрія Смирнова, якого підозрюють у незаконному збагаченні на 15,7 млн гривень, внесли заставу в розмірі 10 млн гривень.

Це підтвердили у Вищому антикорупційному суді (ВАКС).

Запобіжний захід у вигляді 10 млн гривень застави ВАКС призначив Смирнову 28 травня. Суд постановив, що кошти мають внести не пізніше ніж через п’ять днів із дня обрання запобіжного заходу.

Також на підозрюваного покладено наступні процесуальні обов’язки:

  • прибувати за кожною вимогою до детектива, прокурора та суду;
  • не відлучатися з Києва без дозволу детектива, прокурора та суду;
  • повідомляти детектива, прокурора й суд про зміну місця свого проживання та місця роботи;
  • утримуватися від спілкування зі свідками у справі;
  • здати на зберігання до відповідного органу державної влади свій паспорт/паспорти для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України та в’їзд в Україну.

Обов’язки, покладені на Смирнова, діятимуть до 28 червня.

Що відомо про справу?

Національне антикорупційне бюро України 22 травня повідомило про підозру в незаконному збагаченні колишньому заступникові керівника Офісу президента Андрію Смирнову.

За даними слідства, з 2020 до 2022 року посадовець набув активи вартістю 17,1 млн гривень, маючи заощадження та офіційний дохід за цей період лише в розмірі понад 1,3 млн гривень.

Зокрема, у нього з’явилися дві автівки — Mercedes-Benz та Volkswagen, два мотоцикли — Honda та BMW, три паркомісця в Києві, квартира у Львові та земельна ділянка на Закарпатті, розповіли в НАБУ.

Читайте по темі: Суд у Німеччині заборонив віддавати нацистське вітання лівою рукою

Як додали в НАБУ, посадовець намагався приховати це майно, оформивши переважну його частину на рідного брата, але зберіг за собою право повністю розпоряджатися ним. Мотоцикл Honda зареєстрував на друга, а згодом переоформив на себе.

Більше про Смирнова

Андрій Смирнов — український адвокат і політик. З 10 вересня 2019 року до 29 березня 2024 року він обіймав посаду заступника керівника Офісу президента України Андрія Єрмака.

Раніше працював в органах державної влади й місцевого самоврядування, а також у Службі безпеки України.

У 2014 році почав політичну кар’єру. Висувався в народні депутати від виборчого округу №49, що в Донецькій області. Був самовисуванцем. А вже на місцевих виборах 2015 року балотувався до Дніпропетровської обласної ради від партії «УКРОП» — і пройшов.

Видання «Слідство.Інфо» писало, що у 2016 році Смирнов міг допомагати судді Миколі Чаусу, якого обвинувачували в корупції, переховуватися від слідства. У червні 2023 року Вищий антикорупційний суд призначив Чаусу 10 років позбавлення волі.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus