Експосадовця на Полтавщині підозрюють у збитках на майже 13 мільйонів гривень

Експосадовця на Полтавщині підозрюють у збитках на майже 13 мільйонів гривень
Експосадовця на Полтавщині підозрюють у збитках на майже 13 мільйонів гривень

Колишнього очільника комунального підприємства «Полтавапаливо» підозрюють у зловживанні службовим становищем. За даними слідства, це призвело до збитків на майже 13 мільйонів гривень.

Про це повідомляють НАБУ та САП.

Як з’ясувало слідство, у червні 2020 року посадовець, який на той момент був виконувачем обов’язків директора комунального підприємства, уклав із приватним товариством договір про надання поворотної фінансової допомоги у розмірі майже 1,9 млн гривень. 

Правоохоронці зазначають, що фігурант усвідомлював, що товариство не може повернути ці кошти, а тому підписав «мирову». За угодою, «Полтавапаливо» зобов’язалося до 1 жовтня 2020 року погасити свою заборгованість або передати у власність приватного товариства нерухоме майно відповідної вартості.

Зокрема, у приватну власність передали 6 виробничих будинків із господарськими будівлями та спорудами в містах Полтава, Кременчук та Лубни, а також у трьох селищах у Козельщинському, Машівському та Решетилівському районах загальною площею майже 75 тисяч м² та вартістю нібито 1 794 874 гривень.

А втім, за даними експертизи, реальна ціна переданої нерухомості сягала 14,5 млн гривень, а саме відчуження відбулось із порушенням законодавства та без згоди власника — територіальної громади. Тож територіальна громада зазнала збитків на суму 12,7 млн гривень.

Читайте по темі: У Мережі повідомляють про вибухи в окупованому Донецьку

29 травня НАБУ та САП повідомили експосадовцю підозру у зловживанні службовим становищем, що призвело до завдання мільйонних збитків, — ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

Йому загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 6 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від 8500 до 17 тисяч гривень.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus