Окупанти підтягують резерви на Липецькому та Вовчанському напрямках, - Синєгубов

Окупанти підтягують резерви на Липецькому та Вовчанському напрямках, - Синєгубов
Окупанти підтягують резерви на Липецькому та Вовчанському напрямках, - Синєгубов

На Липецькому і Вовчанському напрямках ворог підтягує ресурси та резерви, щоб утримувати наступальний темп.

Про це повідомив очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, коментуючи оперативну ситуацію в регіоні.

За його словами, ворог намагається просунутися вглиб території, але успіхів не має і зазнає втрат. У Вовчанську, як зазначив Синєгубов, точаться вуличні бої.

Щодо Куп‘янського напрямку, то там противник постійно підтягує резерви, щоб зберегти потенціал, наголосив очільник ОВА. Він стверджує, що активні бойові дії там точаться протягом 10 місяців.

"По Золочівському напрямку у нас певні занепокоєння є. Ворог може активізувати там свої дії. Ми слідкуємо за поведінкою противника. Готові вживати будь-яких заходів, зокрема щодо евакуації населення", – резюмував він.

Читайте по темі: ДРГ окупантів продовжують спроби прорватися на Сумщину, але Сили оборони їх знищують, - ОВА

У ніч проти 10 травня росіяни розпочали нову хвилю наступу на Харківському напрямку. Окупанти намагалися прорвати українську лінію оборони під прикриттям бронетехніки. ЗСУ спрямували туди резервні підрозділи.

28 травня речник ОСУВ "Хортиця" Волошин зазначив, що для ударів по місту Вовчанськ російські загарбники використовують важкі вогнеметні системи ТОС-2 "Солнцепек", окупанти "повністю завʼязли" у вуличних боях.

Волошин заявив, що, користуючись перевагою в особовому складі та техніці, росіяни ведуть штурмові дії – аби прорватися по всій лінії фронту, а не на окремих ділянках.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus