До Києва з Греції прибув перший офіцер з використання F-16

До Києва з Греції прибув перший офіцер з використання F-16
До Києва з Греції прибув перший офіцер з використання F-16

Перший фахівець військово-повітряних сил Греції, що допомагатиме Силам оборони України використовувати західні бойові літаки F-16, уже в Києві

Про це в неділю, 2 червня 2024 року, з посиланням на власні джерела поінформував грецький військовий портал Defenсe-Point.

"У Києві, в Україні, вже є перший льотний офіцер Повітряних сил (Греції, - ред.) як тренер українців із застосування винищувачів F-16, подарованих різними країнами-членами НАТО", - йдеться у повідомленні.

Як наголошує видання, за майже 40 років експлуатації F-16 через "безперервну турецьку загрозу" грецькі ВПС "накопичили величезний досвід і знання в оперативному використанні винищувача в місіях "повітря - повітря", особливо в ближньому повітряному бою".

F-16 для України: що відомо

Свої винищувачі F-16 українській армії погодилися надати Норвегія, Нідерланди, Данія, Бельгія. 

Читайте по темі: Багаторічна підтримка України Британією опиниться під загрозою, якщо лейбористи прийдуть до влади, - Сунак

Для їх перебування в Україні слід підготувати відповідні засоби ППО та захищені бази зберігання, адже, як пояснив в ефірі Еспресо військовий експерт Олег Катков, щойно ці бойові машини з’являться на українській території, вони стануть "ціллю номер один" для російських повітряних ударів.

Перша група українських пілотів уже завершила навчання на винищувачах F-16, що проходило на військовій базі в Аризоні у США. Інша група проходила курс підготовки в Британії й далі продовжує займатися в Данії.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus