Росія розмістила на орбіті супутники-вбивці і може атакувати "зовсім з іншого напрямку" – The Telegraph

Росія розмістила на орбіті супутники-вбивці і може атакувати "зовсім з іншого напрямку" – The Telegraph
Росія розмістила на орбіті супутники-вбивці і може атакувати "зовсім з іншого напрямку" – The Telegraph

Країна-агресор Росія 16 травня 2024 року запустила супутник, який, ймовірно, є зброєю, здатною не лише проводити огляд, а й атакувати інші супутники у космосі. Йдеться про супутник під назвою "Космос 2576".

Про це пише видання The Telegraph. Журналісти нагадали, що заступник представника США зі спеціальних політичних питань в ООН Роберт Вуд нещодавно сказав, що "Космос 2576", швидше за все, вже має ціль у полі зору.

"Росія розмістила цю нову протикосмічну зброю на тій самій орбіті, що й урядовий супутник США", – сказав Вуд. Йдеться про американський супутник, що отримав позначення USA 314. Він має розвідувальні можливості.

Як пишуть журналісти, якби "Космос 2576" справді втрутився у USA 314, це було б актом війни.

"Але якби Росія хотіла саме цього – відкритої війни – головним пріоритетом російських космічних сил було б засліпити або відключити якнайбільше американських розвідувальних та зв’язкових супутників, якнайшвидше", – сказано в матеріалі.

Читайте по темі: В управлінні ФСБ у Воронежі застрелили співробітника спецслужб, — росЗМІ

Видання пояснило, що знищення Росією цих супутників може позбавити сили США на місцях однієї з найбільших переваг – доступу до широкого спектру космічних кораблів, які виявляють цілі, передають радіоповідомлення і через GPS направляють "сотні тисяч американських ракет, безпілотників і військових літаків, бойові кораблі, наземну техніку та навіть піхотні загони.

"Відкрита війна може зробити найзавантаженіші низькі орбіти практично непридатними для використання. У цьому сенсі арсенал потенційно руйнівних космічних кораблів Росії, що постійно поповнюється, є не просто загрозою існуючим американським кораблям. Це загроза всьому, що робить людство в цій нижній частині космосу", – пише ЗМІ.

Там також нагадали, що у 2019 та 2022 роках Російське космічне агентство запустило на низьку орбіту групу невеликих маневрених інспекційних супутників. Їхня функція полягає в тому, щоб зустрічатися з іншими супутниками та перевіряти їх для діагностики несправностей. Але, як зазначають автори статті, за допомогою датчиків та маніпуляторів ці супутники могли втручатися в інші супутники або навіть знищувати їх.

"Російські інспекційні супутники, як правило, недовговічні. Через пару років у них закінчується паливо, вони втрачають висоту і згоряють в атмосфері. Щоб зберегти орбітальний арсенал для можливої майбутньої космічної війни, Кремль повинен кожні кілька років запускати нову партію інспекційних супутників", – додає The Telegraph.

Видання зазначило, що американці також мають "інспекційні супутники" та "секретний космічний бойовий літак", здатний втручатися у космічні апарати інших країн. Має подібну техніку на орбіті й Китай.

Водночас, як наголошує ЗМІ, саме Росія перебуває у стані війни на землі, що демонструє нерозсудливість Кремля.

Сторінка для друку

Читайте по темі:

Понад 160 бізнесменів і донорів демократів закликали Байдена припинити участь у виборах, – WP
Найбільший банк Данії звинуватили у відмиванні майже 4 мільярдів доларів, які належали Росії
Україна допоможе Молдові захиститися від гібридної загрози з боку Росії перед виборами, - Кулеба
США відклали військові навчання з Грузією на невизначений термін, – Пентагон
У РФ поскаржилися на різке подорожчання валянків
Девід Прессман про візит Орбана до Путіна: "Йдеться не про "мир", а про вигоду"
Зеленський заявив про посилення ППО від США
Німеччина і США зробили крок до зміцнення української ППО, - Зеленський
Офшорні схеми "Вулкану" Максима Кріппи: як організатор нелегальних онлайн-казино заробляє мільйони та виводить кошти на Кіпр
Ворог навчився обстрілювати Україну ракетами з підводних човнів, які стоять у Новоросійську

Коментарі:

comments powered by Disqus