Зеленський прибув з візитом на Філіппіни

Зеленський прибув з візитом на Філіппіни
Зеленський прибув з візитом на Філіппіни

Президент України Володимир Зеленський прибув до столиці Філіппін Маніли, де планується зустріч з філіппінським колегою Фердинандом Маркосом.

Про це повідомило філіппінське інформаційне агентство PNA.

"Президент України Володимир Зеленський прибув до Маніли для перемовин із президентом Фердинандом Маркосом. Зеленський зустрінеться із Маркосом у палаці Маласанан близько 8-ї ранку понеділка", - йдеться у повідомленні.

Читайте по темі: Зеленський: Україна не може спорядити навіть 4 із 14 необхідних бригад

За інформацією агентства Associated Press, основна мета поїздки - закликати регіональних лідерів взяти участь у організованому Швейцарією глобальному мирному саміті.

До Філіппін український президент  прибув без попередження та під суворою охороною ввечері 2 червня після виступу на форумі Шангрі-Ла в Сінгапурі.

"Вдячний Філіппінам за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, за чітку позицію щодо агресії Росії проти нашої країни, а також за підтримку важливих резолюцій ООН. Україна має намір відкрити посольство в Манілі цього року для зміцнення двосторонньої співпраці", - написав згодом Зеленський.

Він додав, що з президентом Філіппін обговорили інавгураційний Глобальний саміт миру та важливість представлення на ньому країн Південно-Східної Азії.

"Цінуємо, що Філіппіни візьмуть участь у Саміті", - зазначив Зеленський.

Володимир Зеленський з Фердинандом Маркосом qhiqqhiqdziqdhroz
Володимир Зеленський на Філіппінах
Українаська делегація з Фердинандом Маркосом
Двохстороння зустріч на Філіппінах 

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus