У Латвії, Словаччині та на Мальті розпочалося голосування на виборах до Європарламенту

У Латвії, Словаччині та на Мальті розпочалося голосування на виборах до Європарламенту
У Латвії, Словаччині та на Мальті розпочалося голосування на виборах до Європарламенту

Ще три країни ЄС, Латвія, Мальта та Словаччина, обирають у суботу депутатів до Європарламенту.

Про це повідомляє "Європейська правда".

У Латвії голосування відбувається з 8.00 до 20.00. Країні належить відправити до Брюсселя 9 депутатів, а на місця в Європарламенті претендують 16 партій і політичних об’єднань: загалом 271 кандидат.

Громадяни Латвії, а також інших країн ЄС, внесені до місцевого Реєстру виборців, могли проголосувати на виборах до Європарламенту попередньо: минулого понеділка, четверга і п’ятниці. За даними Центральної виборчої комісії Латвії, правом проголосувати достроково на виборах скористалися 128 938 виборців або 8,37% тих, хто має право голосу.

Мальтійські виборці також сьогодні йдуть на виборчі дільниці, щоб обрати шістьох членів Європейського парламенту та сотні місцевих радників.

Читайте по темі: Зеленський поговорив з новим прем’єром Британії та анонсував 100-річну угоду

Виборчі дільниці відкрилися о 7 ранку і закриються о 10 вечора. Виборці повинні мати при собі документ, що посвідчує право голосу, щоб мати змогу проголосувати.

Депутатів до Європарламенту у суботу обирають і в Словаччині. Виборчі дільниці в країні відкрилися о 7:00 ранку. Обирати кандидатів можна до 22:00. 22 партії та одна коаліція беруть участь у європейських виборах.

Словаки обирають 15 депутатів Європарламенту і вибори відбуваються через три тижні після замаху на прем’єр-міністра країни Роберта Фіцо.

Нагадаємо, у п’ятницю 7 червня жителі Чехії та Ірландії розпочали голосування на виборах до Європейського парламенту. У Чехії голосування продовжується і в суботу.

В другій половині дня суботи голосування розпочнеться також в Італії. Італія, як і решта країн ЄС, також голосуватиме у неділю.

Голосування вже пройшло у Нідерландах. Там, за даними екзитполу, партія антиукраїнського Герта Вілдерса прийшла другою. Цей результат означає значний успіх для політсили, оскільки вона не мала жодного місця на попередніх виборах до Європарламенту, а тепер їй прогнозують сім.

Нещодавній прогноз Politico засвідчив, що після виборів до Європарламенту кількість депутатів від ультраправих партій перевищить кількість депутатів від правоцентристської та проукраїнської Європейської народної партії.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus