У США вважають, що Україною керує не Зеленський, а інша особа, - The Times

У США вважають, що Україною керує не Зеленський, а інша особа, - The Times
У США вважають, що Україною керує не Зеленський, а інша особа, - The Times

У статі свіжого номеру The Times назвали причини, чому президент України Володимир Зеленський не завжди і не одразу знаходить порозуміння зі західними партнерами. У своєму розлогому матеріалі видання знайшло винного у цій проблемі. А саме, його найближче оточення - Андрія Єрмака.

Його звинувачують у накопиченні особистої влади та узурпації демократичних процесів

"З моменту запровадження воєнного стану у 2022 році, який дозволяє Зеленському залишатися на посаді до кінця війни, авторитет Єрмака перевищив авторитет усіх обранців України, окрім президента. Деякі джерела дійшли до того, що в серії інтерв’ю називали його "фактичним главою держави" або "віцепрезидентом України", - йдеться у публікації.

Дипломатичні джерела скаржилися, що він повністю контролює доступ до президента, а посли G7, які сподівалися на аудієнцію, були представлені Єрмаку.

Високопоставлені урядовці, військові та дипломати "висловили тривогу з приводу того, як зростає залежність Зеленського від Андрія Єрмака, якого звинувачують у накопиченні особистої влади та узурпації демократичних процесів".

Читайте по темі: США оголосили про новий пакет допомоги для України

Інсайдери видання повідомляють, що звільнення Залужного та віцепрем’єра Кубракова, яких цінували на Заході, також пов’язані з діями Єрмака.

"Зростає занепокоєння, що Зеленський все більше покладається на жменьку підлабузницьких домашніх голосів, страх стає ще гострішим, оскільки кількість чиновників, які мають прямий доступ до президента, зменшується, а команда Єрмака зростає", - зазначає видання.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus