Працівниці української митниці дали 6 років ув’язнення за корупцію

Працівниці української митниці дали 6 років ув’язнення за корупцію
Працівниці української митниці дали 6 років ув’язнення за корупцію

Колишню інспекторку митного поста "Рава-Руська" Львівської митниці визнано винною у службовому підробленні та одержанні неправомірної вигоди, здійсненій повторно. За це вона отримала 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомляє Львівська обласна прокуратура. Імені засудженої там не називають, проте, за інформацією журналіста Тараса Середича, йдеться про Ірину Цабан, яку затримали ще 2 березня 2023 року.

Колишню інспекторку митного поста "Рава-Руська" Львівської митниці визнано винною у службовому підробленні та отриманні неправомірної вигоди qhiqhhiezirrroz

"Прокурори у суді довели, що у січні засуджена одержала від громадянина хабар за забезпечення безперешкодного переміщення товару через митний кордон смугою руху "зелений коридор", нескладання протоколу про порушення митних правил та внесення неправдивих відомостей з даного приводу до бази даних "Інспектор". Задокументовано неодноразове одержання жінкою неправомірної вигоди на 8 000 грн. Обвинувачена звільнена з митниці", – йдеться у повідомленні прокуратури.

Водночас, за даними lviv.media, сама Цабан провину заперечує. За її словами, наголошується:

  • "ввозити незадекларований товар вартістю 500 євро та вагою не більше 50 кг можна, а вага шин візуально не перевищувала цієї норми";
  • водій перевозив шини нібито для військових, тож вона їх не переважувала.
Ірина Цабан отримала 6 років ув’язнення

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus