Забудовниця Саченко почала процедуру банкрутства, не добудувавши на Київщині обіцяні будинки

Забудовниця Саченко почала процедуру банкрутства, не добудувавши на Київщині обіцяні будинки
Забудовниця Саченко почала процедуру банкрутства, не добудувавши на Київщині обіцяні будинки

Забудовниця Ірина Саченко, яка взяла на себе зобов’язання побудувати низку будинків у Софіївській Борщагівці та інших селах-супутниках Києва, розпочала процедуру банкрутства.

Як писав раніше Цензор.НЕТ, фактичним забудовником є Олексій Саченко (син Ірини Саченко).

Серед його об’єктів, які перебувають на різній стадії готовності, - ЖК "Данія", ЖК "Женева", ЖК Burberry, таунхауси Greens та інші житлові комплекси. Найскандальнішим є ЖК "Данія", в якому окремі будинки мали бути здані ще у 2018-19 роках.

За даними журналістів Олексій Саченко та його партнери, які є власниками землі, на якій мали будуватися споруди, робили по кілька спроб розпочати процедуру банкрутства, суди різних інстанцій їм у цьому відмовляли. Наразі процедура банкрутства відкрита лише щодо Ірини Саченко. Цього забудовниця домоглася через позицію Верховного Суду, який повернув справу про банкрутство у першу інстанцію.

На думку адвокатів потерпілих інвесторів, шляхом банкрутства Саченко намагається не лише уникнути своїх зобов’язань, але і зняти арешти з земельних ділянок та будинків, які були накладені в рамках численних судових позовів проти неї (зокрема ідеться про ділянки, на яких стоїть недобуд по вул. Кошова, 97/22).

Читайте по темі: Столичні поліцейські хочу припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на Академмістечку

Людей, які вклали кошти у будівництво, адвокати Саченко запевняють, що процедуру банкрутства розпочали для добудови будинку і для створення умов для заходу нового інвестора-забудовника. Тим часом особа, яку неофіційно представили як нового інвестора – Володимир Васильович Чишко – також подав заяву про визнання його кредитором Ірини Саченко.

У якості кредиторів свої вимоги подали більше 150 осіб, у тому числі майже всі колишні працівники відділу продажів ЖК "Данія". Зі свого боку Саченко заявила, що має намір не визнавати свій борг перед людьми, які по факту вклали кошти у житло, яке вона зобов’язалася побудувати, але які мають певні похибки у документах.

У даний момент на відділі продажу ЖК "Данія" з’явилася вивіска про те, що тепер за цією адресою будуватимуть ЖК "Оазис".

Деякі недобудовані об’єкти вже продані, зокрема, за розслідуваннями ЗМІ, особам з сумнівною репутацією та зв’язками з ОПЗЖ. 

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus