СБУ оголосила підозри ще трьом співробітникам «МДБ ЛНР»

СБУ оголосила підозри ще трьом співробітникам «МДБ ЛНР»
СБУ оголосила підозри ще трьом співробітникам «МДБ ЛНР»

Служба безпеки України оголосила підозри в порушенні законів і звичаїв війни ще трьом представникам контрольованої Росією терористичної організації «Луганська народна республіка».

Йдеться про так званих «оперативних співробітників Міністерства державної безпеки Луганської народної республіки» — Ярослава Мішина, 1994 р.н., Микиту Алєксєєнка, 1998 р.н., а також «начальника Сватівського МРВ МДБ ЛНР» Сергія Палєєва, 1984 р.н.

Після окупації російськими військами міста Сватове Луганської області в березні 2022 року представники «МДБ ЛНР» зайнялися пошуком патріотично налаштованих осіб серед місцевого населення, вважаючи, що такі можуть заважати окупаційній політиці держави-агресора, 

Так, 16 березня 2022 року близько 8 ранку «оперативники» Ярослав Мішин,  Микита Алєксєєнко, Олександр Фролов та інші невстановлені особи із числа представників т.зв. «МДБ ЛНР», прибули до квартири у місті Сватове, де проживало цивільне подружжя. 

Погрожуючи застосуванням вогнепальної зброї, господарів змусили відчинити двері. Далі до чоловіка одразу застосували фізичну силу, хаотичного бʼючи по різних частинах тіла. Потерпілий втратив рівновагу і впав на підлогу, далі йому затягнули металевими кайданками руки. 

Читайте по темі: Правоохоронці затримали 16-річного студента за підпал авто, придбаного журналістами для військових

Провівши обшук житла, представники «ЛНР» забрали чоловіка до захопленої адміністративної будівлі Сватівської ДПІ ГУ ДПС у Луганській області і утримували там до вечора.

За весь час такого утримання чоловік зазнава жорстокого поводження з боку представників т.зв. «МДБ ЛНР. Потерпілого, зокрема, декілька разів ударили прикладом автомату по спині, а також словесно погрожували йому фізичною розправою. 

Ще один аналогічний випадок трапився 22 березня 2022 року. О 4 ранку цивільного чоловіка забрали з дому і відвезли до будівлі Сватівської ДПІ ГУ ДПС у Луганській області. Його утримували до 18 години, примушуючи до співпраці і вимагаючи інформацію про патріотично налаштованих місцевих жителів. За усними вказівками «начальника Сватівського МРВ МДБ ЛНР» Сергія Палєєва, потерпілого били кулаком і прикладом автомата, а також обливали стегна кипʼятком.

Сторінка для друку

Читайте по темі:

"Давали їсти по дві-три хвилини": Військовий розповів про катування в російському полоні
В Одесі СБУ затримала російського агента, який шпигував за ППО
У Дніпрі експомічник судді передавала злочинцям закриту інформацію
Будує московське метро та судноремонтний завод для РФ: СБУ повідомила про підозру українського бізнесмена
Будують судноремонтний завод в Росії: СБУ оголосила підозру посадовцям українського холдингу
В Одеській області затримали трьох неповнолітніх, які палили авто українських захисників
СБУ затримала агента ФСБ, який підпалював об’єкти Укрзалізниці та наводив російські ракети на Чернігів
Правоохоронці затримали пʼятьох молодиків за підпали військових автівок у столиці
Україна розслідує близько 4000 справ про воєнні злочини Росії що стосуються дітей
ДБР направило справу ексгенерала СБУ Андрія Наумова до суду

Коментарі:

comments powered by Disqus