Фігурант розслідування щодо витоку інформації з НАБУ Голик виїхав з України з довідкою про інвалідність, - ЗМІ

Фігурант розслідування щодо витоку інформації з НАБУ Голик виїхав з України з довідкою про інвалідність, - ЗМІ
Фігурант розслідування щодо витоку інформації з НАБУ Голик виїхав з України з довідкою про інвалідність, - ЗМІ

Консультант Офісу Президента Юрій Голик виїхав із України з довідкою про інвалідність та наразі перебуває в Австрії.

Про це пише видання ZN.ua із посиланням на джерела.

"Голик виїхав через систему "Шлях" з довідкою про інвалідність та знаходиться в Австрії", - зазначив співрозмовник.

Джерела видання в НАБУ підтвердили, що тиждень тому детективи в рамках розслідування справи Резніченка/Голика (про виграні ТОВ "Будінвест інжиніринг" тендери на ремонт доріг у Дніпропетровській області на суму понад 1,5 млрд грн.) провели обшук в основного фігуранта справи Валентина Резніченка у його машині. Після цього Юрій Голик справді міг залишити Україну.

"НАБУ перевіряє через оперативні канали достовірність цієї інформації, оскільки прямого доступу до системи "Шлях" у бюро немає", - додало джерело.

Читайте по темі: НАЗК підозрює звільненого заступника генпрокурора Вербицького у незаконному збагаченні на 29 мільйонів гривень

Журналістка Тетяна Ніколаєнко нагадала, що Голик має громадянство Ізраїлю.

Із посиланням на джерела, вона розповіла: "Голик був внесений у систему "Шлях" 4 рази Дніпропетровською ОВА (правда, дивно) за ініціативою БО БФ "Пісні, народжені в АТО". Останній дозвіл Голик отримав 11.04.2024 року, заявка дійсна до 16.10.2024 року. Про витоки по справі Голика Семену Кривоносу доповіли 24 квітня",

Витік інформації з НАБУ

Раніше стало відомо, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура спільно з Національною поліцією проводить обшуки в НАБУ.

Згодом в САП прокоментували інформацію про проведення обшуку в одного із співробітників НАБУ. Та зазначили, що жодних обшуків або слідчих дій в приміщеннях НАБУ не проводилося. Обшук здійснювався виключно за місцем проживання чинного співробітника НАБУ – детектива одного з підрозділів.

Антикорупційний суд дозволив САП провести обшуки в ексголови Броварської РДА Біркадзе в рамках справи про розголошення даних досудового розслідування детективом НАБУ.

Згодом Національне антикорупційне бюро розпочало досудове розслідування щодо можливого витоку інформації. 

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus