Штаб сухопутних військ НАТО розмістять у Фінляндії

Штаб сухопутних військ НАТО розмістять у Фінляндії
Штаб сухопутних військ НАТО розмістять у Фінляндії

У п’ятницю, 14 червня, міністр оборони Фінляндії Антті Хакканен після засідання НАТО в Брюсселі заявив, що його країна розмістить у себе нове сухопутне командування Альянсу

Про це повідомляє Reuters.

"У Фінляндії буде розміщено командування НАТО, і у Фінляндії будуть присутні сухопутні війська", - зазначив Хакканен, додавши, що всі країни-члени НАТО дали свою політичну згоду на ключові цілі Фінляндії щодо інтеграції в Альянс. 

За його словами, фінське командування НАТО керуватиме наземними військовими операціями на півночі Європи і в Скандинавії. 

Точне місце розташування командування і кількість військ НАТО, які будуть розміщені у Фінляндії, поки не розголошується, оскільки детальне планування ще не завершене.

Хакканен зазначив, що в новій командній структурі НАТО усі північноєвропейські країни підпорядковуватимуться Об’єднаному командуванню ОЗС НАТО в Норфолку, яке базується в США і орієнтоване на оборону Північної Атлантики, замість того, щоб нові члени НАТО Фінляндія і Швеція залишались під командуванням НАТО в Брунсумі в Нідерландах, яке орієнтоване на схід.

Читайте по темі: Зеленський поговорив з новим прем’єром Британії та анонсував 100-річну угоду

"Ці рішення зміцнюють безпеку Фінляндії і водночас безпеку Північної Європи, і вони мають значну користь для безпеки всього альянсу", - підкреслив він.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus