Допомагала ворогові в тилу: СБУ затримала інформаторку РФ

Допомагала ворогові в тилу: СБУ затримала інформаторку РФ
Допомагала ворогові в тилу: СБУ затримала інформаторку РФ

Контррозвідка Служби безпеки України запобігла "зливам" позицій ЗСУ у прифронтових районах, затримавши чергову інформаторку. Вона шпигувала на Дніпропетровщині та Запоріжжі.

Про це повідомляє з посиланням на офіційний сайт СБУ.

Як повідомляє відомство, у Дніпропетровській області через фігурантку російські війська розвідували місця базування підрозділів ЗСУ. Натомість у Запорізькій області ворог прагнув дізнатися маршрути руху та пункти дислокації українських оборонців на підступах до обласного центру.

За наявними даними, окупанти планували використати розвідану інформацію для прориву української оборони.

Служба безпеки затримала шпигунку, коли та фотографувала переміщення української бронетехніки. Додатково СБУ провела комплексні заходи для убезпечення локацій ЗСУ.

Допомагала ворогові в тилу: СБУ затримала інформаторку РФ eiqrriuziqhtroz

Була продавчинею в одному із селищ

Читайте по темі: Держспецзв’язку дозволили купувати дрони та РЕБ для Сил оборони: Зеленський підписав закон

Розслідування встановило, що інформаторкою була продавчиня крамниці в одному із селищ на півдні Дніпропетровщини, що межує із Запорізьким районом.

Жінка намагалася встановити близькі контакти з українськими військовими, аби "втемну" випитувати потрібні відомості. Розвіддані вона передавала окупантам через свою знайому, яка проживає в тимчасово окупованому Криму і має брата - командира підрозділу рашистів.

За несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ за можливості їх ідентифікації на місцевості зловмисницю взяли під варту. Їй загрожує 12 років тюрми.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus