Стала відома ще одна версія вбивства прикарпатського авторитета "Сухого"

Стала відома ще одна версія вбивства прикарпатського авторитета "Сухого"
Стала відома ще одна версія вбивства прикарпатського авторитета "Сухого"

Розстріляний на День всіх закоханих в 2022 році в місті Яремче в приміщенні стоматологічної клініки 42-річний кримінальний авторитет Ігор Дутка на прізвисько "Сухий" виступав комунікатором у спробах одного з впливових бізнесменів Івано-Франківської області домогтися повернення коштів, які останньому заборгував засновник будівельної компанії "M Group Development" Іван Мельник. Відомості про це містяться в матеріалах судового реєстру.

З них випливає: згідно версії слідства "Сухий" "підтримував зв’язки злочинного та комерційного характеру" з 44-річним Мельником - бенефіціаром однієї з найбільших компаній-забудовників на Прикарпатті.

 qhiqquiqrziqdzroz

Втім бізнес Мельника різко "пішов у мінус", тож аби відбитися від претензій інвесторів житла та втримати фірму на плаву він "звернувся за матеріальною допомогою до одного із впливових бізнесменів Івано-Франківської області". Останній буцімто пішов назустріч забудовнику, але той вирішив вдатися до авантюри: залишив межі України та ініціював процедуру банкротства власної бізнес-імперії на тлі низки невиконаних зобов’язань.

Вважається, що усвідомивши перспективи вирогідного "кидка" з боку Мельника, надалі його позикодавець зустрічався із Дуткою як представником інтересів скандального забудовника. Під час відповідного рандеву виникла суперечка, в процесі якої "Сухий" повідомив - борг "ніхто повертати не збирається".

Читайте по темі: Підлеглі міністерки закордонних справ Німеччини Бербок отримали підозру у масштабному шахрайстві

В інтерпретації силовиків, надалі конфлікт між Ігорем Дуткою та франківським бізнесменом-позикодавцем не було вичерпано. Самого ж Івана Мельника , так само як і директора "M Group Development" Василя Печіля восени 2023 року було оголошено в розшук та заочно арештовано за підозрами в шахрайстві (ч.3, ч.4 ст.190 КК України) та відмиванні коштів (ч.3 ст.209), отриманих внаслідок будівельних афер.

Слідчі зі справи про вбивство "Сухого" припускали: саме в контексті шахрайських звитяг Мельника та його боргів може ховатися ключик до розкриття зухвалого розстрілу кримінального авторитета в стоматологічному кріслі. Та, не виключали того, що за скоєнням цього злочину може стояти бізнесмен-позикодавець забудовника, з яким вів перемовини і почав конфліктувати Дутка.

У матеріалах кримінального провадження не містяться натяки на можливу ідентифікацію цього, "одного із впливових бізнесменів Івано-Франківської області". У той же час, свого часу чималого розголосу набула історія фінансової суперечки між компанією Івана Мельника та бізнес-структурами, афілійованими з персоною Петра Белза.

З матеріалів суду відомо: в 2019 році белзівська ТОВ "Люнер" надала фінансову допомогу ТОВ "Мельник" у розмірі 37,1 млн. грн. Повернути ці кошти забудовник мав до кінця 2020 року, однак повністю впоратися з цим завданням не зміг. Залишок боргу в розмірі 30 мільйонів з відсотками в 2021 році постановив стягнути господарський суд. Втім, чи були відповідні кошти перераховані в дійсності та чи не через це питання почубилися "Сухий" та "впливовий бізнесмен Івано-Франківської області" - достеменно невідомо.

Сторінка для друку

Читайте по темі:

Вбивство російського пілота Кузьмінова в Іспанії: стали відомі нові деталі
Напав з гранатою на будинок депутата: у Мукачеві затримали кримінального авторитета
На Хмельниччині судитимуть злочинну групу: підробляли одяг відомих спортивних брендів
Під видом збору донатів для протезування військовослужбовиці ЗСУ шахрай виманював у людей гроші
СБУ затримала керівника силового блоку місцевого «авторитета» Блюка Мирослава Чопея, — журналіст
Викрито нову шахрайську схему у популярному серед військових месенджері
СБУ викрила мережу ділків, які продавали трофейну зброю криміналітету
У розслідуванні справи про замах на Шефіра натрапили на "сліди силовиків"
Кримінальна тінь Максима Кріппи: як засновник незаконних онлайн-казино ховає свої темні справи під прикриттям чесного бізнесмена
Мукачевський союз Балоги та Ланьо: що стоїть за резонансними арештами на Закарпатті

Коментарі:

comments powered by Disqus