Nvidia стала найдорожчою компанією у світі завдяки буму штучного інтелекту

Nvidia стала найдорожчою компанією у світі завдяки буму штучного інтелекту
Nvidia стала найдорожчою компанією у світі завдяки буму штучного інтелекту

Nvidia стала найдорожчою компанією у світі після приголомшливого зростання її акцій, що підкреслює величезну роль, яку інвестори очікують від штучного інтелекту у світовій економіці найближчими роками.

Про це повідомляє Reuters.

Акції Nvidia 18 червня зросли на 3,5%, внаслідок чого їхня ринкова вартість склала близько 3,34 трлн доларів. Це підняло лідера напівпровідникової індустрії вище за Microsoft і Apple, які в останні дні боролися за перші місця.

Зростання ринкової вартості Nvidia було викликане попитом на її чіпи, які є золотим стандартом у сфері штучного інтелекту. Акції компанії цього року зросли більш ніж на 170% та піднялися приблизно на 1100% з мінімуму у жовтні 2022 року.

Зростаючий ентузіазм інвесторів щодо штучного інтелекту прискорюють ралі Nvidia. Він відбився на ринковій вартості Nvidia, якій знадобилося всього 96 днів, щоб зрости з 2 трлн доларів до 3 трлн доларів.

За даними Bespoke Investment Group, Microsoft, одній з двох інших компаній, які досягли цього рідкісного рівня, знадобилося 945 днів, щоб піднятися з 2 трлн доларів до 3 трлн доларів, тоді як Apple знадобилося 1044 дні, щоб зробити цей стрибок.

За словами Говарда Сільверблатта, старшого індексного аналітика S&P Dow Jones Indices, лише 11 американських компаній з 1925 року досягли першого місця за ринковою вартістю.

Читайте по темі: Як банки диктують умови податкової політики через шантаж Мінфіну

Доля колишніх лідерів рейтингу останні десятиліття розійшлася. Microsoft досягла першого місця наприкінці 1990-х, але потім на початку 2000-х років її акції зазнавали труднощів через міхур доткомів, але в другій половині минулого десятиліття знову різко зросли.

Exxon Mobil стала найдорожчою компанією у світі у 2000-х роках, але її акції впали після падіння цін на нафту.

Для деяких Cisco - це попереджувальна історія. Акції компанії досягли максимуму більш ніж 80 доларів у березні 2000 року, у розпал буму доткомів, під час якого інвестори часто привласнювали приголомшливі оцінки компаніям, пов’язаним з Інтернетом.

Nvidia стала найдорожчою компанією у світі завдяки буму штучного інтелекту tdiqriqueixdroz

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus