В Одесі суд відмовився передавати АРМА пентхаус радника міністра оборони Росії Дмитрієва

В Одесі суд відмовився передавати АРМА пентхаус радника міністра оборони Росії Дмитрієва
В Одесі суд відмовився передавати АРМА пентхаус радника міністра оборони Росії Дмитрієва

В Одесі суд відмовився передавати АРМА майно дружини колишнього заступника міністра оборони рф, чинного радника міністра оборони країни-агресора та чинного члена ради директорів промислової компанії Росії АТ «Корпорація «Тактичне ракетне озброєння» Михайла Дмитрієва.

Про це редакція дізналася з провадження за ч.2 ст.110-2, ч.2 ст.321 КК.

Рішення оголошував суддя Київського райсуду Дмитро Тішко. Мова йшла про дворівневий пентхаус площею у 1012,6 кв. м, якій дружина посадовця отримала на праві спадщини. Майно придбали у листопаді 2005 року. Але воно потрапило під санкції України. З метою приховування наявності у власності вказаної квартири Дмитрієв  вчинив заходи щодо оформлення вказаного майна на мати своєї дружини. Зараз він вживає заходів щодо продажу пентхаусу за 1,5 млн доларів. Постановою слідчого від 2 квітня вказана квартира оціночною вартістю у 80,35 млн гривень визнана речовим доказом.

Київський райсуд наклав на майно арешт. Правоохоронці звернулися до суду, щоб той передав майно АРМА. Суддя Тішко вирішив, що квартира є речовим доказом. Тобто, враховуючий той факт, що накладаючи арешт на вказане майно, слідчим суддею не обмежувалось право власників майна на користування ним, тому передача майна в АРМА з метою подальшого управління ним може призвести до порушення основоположних прав власності передбачених Конституцією та Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод. У такій ситуації необхідно забезпечити «справедливий баланс» між інтересами суспільства та правами конкретних осіб. Обмеження прав повинно бути обґрунтованим, пропорційним і суспільно необхідним.

За версією судді, слідчий не долучив докази на підтвердження того, що орган досудового розслідування звертався із цим питанням до власника для отримання відповідної згоди на передачу майна в АРМА, та доказів того, що без передачі АРМА таке управління буде неможливим чи іншим чином зашкодить кримінальному провадженню.Слідчим не було надано достатніх та допустимих доказів, щоб обґрунтувати втручання в мирне користування майном.  Тому клопотання не підлягає задоволенню.

Читайте по темі: Шпигувала за оборонцями Часового Яру: Агентку РФ засудили до 15 років тюрми, - СБУ

Раніше суддя Центрального районного суду міста Миколаєва Дмитро Тішко своїм рішенням відпустив з-під варти особу, яка за даними СБУ, готувала теракт. Пізніше звільнений втік на окуповану територію і брав участь в боях проти ЗСУ.

Сторінка для друку

Читайте по темі:

Голову екоінспекції Карпатського округу Ладовського викрили у незаконному збагаченні
Голову екоінспекції Карпатського округу Ладовського викрили у незаконному збагаченні
Скандальну депутатку Безуглу нарешті заборонили пускати на позиції ЗСУ?
У Києві впали уламки збитої ракети, постраждала багатоповерхівка
Заступниця голови комітету ВР Безугла подала заяву до ДБР на Сирського, звинувативши його у перешкоджанні її депутатської діяльності
Окупанти виставляють на продаж захоплені аграрні ділянки на Херсонщині
Російське Міноборони заявило про чергову атаку безпілотників
Двоє чоловіків за "послугу" нелегального перетину кордону планували "розплатитися" працею
Прикарпатець зізнався львівським прикордонникам, що за 1300 доларів уклав фіктивний шлюб
Патрульні затримали львів’янку, яка посадила за кермо BMW 12-річного сина

Коментарі:

comments powered by Disqus