Витік інформації з НАБУ: Директора Бюро Кривоноса запросили на засідання Комітету ВР

Витік інформації з НАБУ: Директора Бюро Кривоноса запросили на засідання Комітету ВР
Витік інформації з НАБУ: Директора Бюро Кривоноса запросили на засідання Комітету ВР

Очільник НАБУ Семен Кривонос не прийде на засідання Комітету Верховної Ради з питань антикорупційної політики, де обговорюватимуть витік інформації з Бюро.

Про це він повідомив у Facebook.

"Вдячний за запрошення на засідання Антикорупційного комітету Верховної Ради України його членам та особисто голові Анастасії Радіній.

Пані Анастасії добре відомо про розпочате досудове розслідування щодо ймовірного витоку інформації, яке здійснюється УВК НАБУ під керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП). А тому пропозиція публічного обговорення досудового розслідування до його завершення є передчасною", - йдеться в повідомленні.

Очільник НАБУ вважає, що концентрувати зусилля варто не на політичному процесі, а на здійсненні ефективних оперативно-розшукових заходів та слідчих дій для досягнення швидкого та обʼєктивного результату розслідування.

Читайте по темі: ВАКС розгляне позов про конфіскацію автівки посадовця ДМС на Одещині

"Більше того, вважаю недопустимим обговорювати проміжні та фінальні результати розслідування без участі керівника САП Олександра Клименка. Про результати як досудового, так і трьох службових розслідувань, які проводяться паралельно, я публічно поінформую громадськість, журналістів та інші зацікавлені сторони. Про це буде анонсовано додатково, аби всі охочі могли отримати відповіді на свої питання щодо вказаного розслідування", - підсумував директор Бюро.

Витік даних з НАБУ

Раніше стало відомо, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура спільно з Національною поліцією проводить обшуки в НАБУ.

Згодом в САП прокоментували інформацію про проведення обшуку в одного із співробітників НАБУ. Та зазначили, що жодних обшуків або слідчих дій в приміщеннях НАБУ не проводилося. Обшук здійснювався виключно за місцем проживання чинного співробітника НАБУ – детектива одного з підрозділів.

Антикорупційний суд дозволив САП провести обшуки в ексголови Броварської РДА Біркадзе в рамках справи про розголошення даних досудового розслідування детективом НАБУ.

Згодом Національне антикорупційне бюро розпочало досудове розслідування щодо можливого витоку інформації. 

Сторінка для друку

Читайте по темі:

ВАКС арештував майно експосадовця «Укренерго»
НАБУ повідомило про підозру пасинку головного судового експерта Рувіна за «рішалово» на митниці
Детективи НАБУ та САП запобігли великому хабарю керівництву держмитниці
Суд обрав запобіжний захід начальнику одного з управлінь Рівненської митниці
ВАКС обрав запобіжний захід посадовцю одного з управлінь Рівненської митниці
ВАКС призначив заставу у 5 мільйонів гривень посадовцю "Укренерго", який завдав державі мільйонних збитків на закупівлі бронежилетів
Верховний суд підтвердив вирок ексголові суду з Херсонщини Живцовій
Працівника Рівненської митниці викрили на системному хабарництві
НАЗК підозрює звільненого заступника генпрокурора Вербицького у незаконному збагаченні на 29 мільйонів гривень
Ексдетектив НАБУ Лікунов перед звільненням придбав акції компанії фігуранта справи, яку розслідує бюро

Коментарі:

comments powered by Disqus