Король Іспанії не хоче приймати президента Аргентини, який образив дружину Санчеса

Король Іспанії не хоче приймати президента Аргентини, який образив дружину Санчеса
Король Іспанії не хоче приймати президента Аргентини, який образив дружину Санчеса

Іспанський король Феліпе VI відмовився від аудієнції з президентом Аргентини Хав’єром Мілеєм під час його візиту до Мадрида у п’ятницю, 21 червня, після того, як той образив дружину прем’єра Іспанії Бегонію Гомес.

Про це повідомляє El País.

Хоча аргентинська сторона просила про зустріч Мілея з іспанським монархом, її не включили до порядку денного королівської родини на п’ятницю.

Речник королівського палацу повідомив El País, що візити іноземних лідерів узгоджуються з Міністерством закордонних справ країни. У Міністерстві своєю чергою заявили, що не "коментують порядок денний іноземних лідерів".

Водночас іспанська міністерка оборони Маргарита Роблес у коментарі телеканалу Telecinco назвала логічним відмову Феліпе VI зустрічатися з Мілеєм", оскільки президент Аргентини "проявив неповагу" до прем’єр-міністра Іспанії.

Читайте по темі: Аргентину накрив потужний снігопад

"Жоден іспанець не може з цим змиритися, тому що він (прем’єр-міністр. – Ред.) належить всім іспанцям, тим, хто за нього голосував, і тим, хто не голосував", – вважає Роблес.

Раніше цього року на заході ультраправої іспанської партії Vox Хав’єр Мілей назвав дружину Педро Санчеса "корумпованою" і розкритикував керівництво іспанського уряду.

Це призвело до дипломатичної напруженості між двома країнами та відкликання посла Іспанії в Аргентині.

Слова Мілея стосувались повідомлення про те, що суд Мадрида розглядав звинувачення у зловживанні впливом і корупції в бізнесі проти дружини Санчеса, висунуті за приватною скаргою групи антикорупційних активістів "Чисті руки".

Однак пізніше прокуратура Мадрида заявила, що подала апеляцію на закриття справи за відсутністю доказів.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus