В "Азові" розповіли, що зміниться на фронті завдяки Гнатову

В "Азові" розповіли, що зміниться на фронті завдяки Гнатову
В "Азові" розповіли, що зміниться на фронті завдяки Гнатову

24 червня президент України Володимир Зеленський звільнив командувача Обʼєднаних сил ЗСУ Юрія Содоля, замість нього було призначено бригадного генерала Андрія Гнатова. Начальник штабу бригади "Азов" НГУ Богдан Кротевич заявив, що це достойний офіцер.

Про це він написав у своєму X (Twitter).

"Гнатов — дуже достойний офіцер, сподіваюсь, новини на фронті стануть кращими", — сказав Богдан Кротевич.

За його словами, він навіть не уявляє, які проблеми доведеться "розгрібати" новому командувачу Обʼєднаних сил ЗСУ, проте швидко це не буде.

У мережі зауважили, що заміна командувача Обʼєднаних сил ЗСУ — це заслуга Кротевича. Проте він наголосив, що його заслуги немає, поки "винні не понесуть покарання за смерті українських солдатів".

Андрій Гнатов: що відомо

Бригадний генерал Андрій Гнатов керував штабом 36-ї окремої бригади морської піхоти з 2016 по 2018 роки, а з 2018 по 2021 роки — бригадою. У 2022 році він став заступником командувача військ ОК "Південь" та отримав звання бригадного генерала.

Кротевич подав заяву в ДБР на Содоля: що відомо

23 червня стало відомо, що Богдан Кротевич подав заяву до ДБР і закликав провести розслідування щодо Юрія Содоля, на той момент командувача Об’єднаних сил ЗСУ. Зокрема, його перевірки на факт співпраці з окупантами. За його словами, генерал перевищив службові повноваження, а його прояви некомпетентності в командуванні військами призвели до великих втрат.

Нагадаємо, 22 червня нардепка Мар’яна Безугла заявила, що в просуванні ЗС РФ у напрямку Торецька Донецької області винен тодішній командувач Обʼєднаних сил ЗСУ Юрій Содоль. За її словами, за добу до можливого прориву Содоль зняв бригаду і завів підрозділ, який мав знижену боєздатність та зазнав втрат.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus