ДБР перевірить дії генерала Содоля під час його командування обороною Харківщини

ДБР перевірить дії генерала Содоля під час його командування обороною Харківщини
ДБР перевірить дії генерала Содоля під час його командування обороною Харківщини

Державне бюро розслідувань перевірить дії генерала Юрія Содоля за заявою начальника штабу "Азову" Богдана Кротевича. ДБР розглянуло заяву про некомпетентне командування та перевищення службових повноважень Содолем під час російського наступу.

Про це повідомляє УП, посилаючись на джерела у правоохоронних органах. Слідчі пообіцяли перевірити обставини, викладені в заяві, та додали їх до матеріалів кримінальної справи щодо прориву російськими військами кордону в Харківській області.

Державне бюро розслідувань відповіло Кротевичу, що його заяву щодо командувача ОСУВ "Хортиця" Юрія Содоля було розглянуто.

Повідомляється, що заяву було опрацьовано та приєднано до матеріалів кримінальної справи щодо обставин прориву російськими військовими кордону в Харківській області. У справі, зокрема, розглядається надання правової оцінки діям військового командування ОСУВ "Хортиця" під час планування та проведення оборонних операцій у цьому напрямку. Слідчі пообіцяли Кротевичу, що викладені ним обставини будуть перевірені.

Сам Кротевич заявив у соцмережі Х, що "відповіддю ДБР не задоволений", проте конкретних деталей не розкрив. Начальник штабу "Азову" закликав військових не боятися давати свідчення та зазначив, що не відступить.

Читайте по темі: За добу на півдні знищено 104 окупанти та 31 одиницю озброєння й військової техніки росіян

"Далі вже робота адвокатів, вдячний всім хто підтримує. Військових прошу не боятись давати свідчення (в тому числі непублічні), ми не відступимося", – додав Богдан Кротевич.

Зазначимо, що Юрія Содоля було призначено на посаду командувача Об’єднаних сил ЗСУ замість Сергія Наєва 11 лютого 2024 року. Відповідні зміни відбулися після звільнення головкома Валерія Залужного.

Нагадаємо, що раніше до Державного бюро розслідувань надійшла заява на командувача Об’єднаних сил ЗСУ Юрія Содоля. Перевірити діяльність генерал-лейтенанта попросив начальник штабу бригади Національної гвардії "Азов" Богдан Кротевич.

Ввечері того ж дня президент Володимир Зеленський оголосив про звільнення  Юрія Содоля з посади командувача Об’єднаних сил ЗСУ. Його замінив бригадний генерал Андрій Гнатов.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus