ГУР атакувало російських провайдерів в окупованому Криму

ГУР атакувало російських провайдерів в окупованому Криму
ГУР атакувало російських провайдерів в окупованому Криму

У тимчасово окупованому Криму кілька великих інтернет-провайдерів стали жертвами масованої кібератаки. Окупаційна адміністрація попередила мешканців півострова про можливі перебої з доступом до інтернету найближчим часом.

Про це повідомляє ГУР.

У тимчасово окупованому Криму великі інтернет-провайдери стали об’єктом масованих кібератак. Місцева окупаційна влада попередила мешканців півострова про можливість тимчасових перебоїв у доступі до Інтернету.

За словами представника у Головному управлінні розвідки, атаки виконуються українськими кіберфахівцями військової розвідки. Зазначається, що атакувалися кілька провайдерів послуг у Криму, і що представник окупаційної адміністрації Юлія Кирик повідомила про постійні зміни профілю DDos-атак і заходи, які приймають провайдери для захисту від цих атак.

 qhiqquiqxtiudroz

Нагадаємо також, що в останній час систематично відбуваються удари по російських серверах, онлайн-сервісах і мережевій інфраструктурі. Наприклад, на початку червня кіберфахівці ГУР здійснили масовані атаки на веб-сайти Міністерства юстиції, Міністерства оборони, Міністерства інформаційних технологій і зв’язку, Міністерства фінансів, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства надзвичайних ситуацій, Міністерства промисловості та енергетики РФ та інші цілі. А 12 червня, у "день Росії", атакували онлайн-платформи російських аеропортів, що призвело до затримок авіарейсів.

Читайте по темі: Через обстріли Харківщини одна людина загинула, ще одна — зазнала поранень

"Здається, російським кібернетикам пора згадати про імпортозамєщєніє, увімкнути свій "Чебурнет" замість Всесвітньої мережі та встановити ісконно-рускій фаєрвол, відгородившись від усього вільного світу. Лише так у них є шанс убезпечитися від наших атак", - зазначає співрозмовник в українській спецслужбі.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus