Трамп назвав "мирний план" Путіна неприйнятним і запевнив, що може закінчити війну в Україні

Трамп назвав "мирний план" Путіна неприйнятним і запевнив, що може закінчити війну в Україні
Трамп назвав "мирний план" Путіна неприйнятним і запевнив, що може закінчити війну в Україні

Колишній президент США і нині знову кандидат на цю посаду Дональд Трамп назвав неприйнятною для Вашингтона "мирну" пропозицію російського диктатора щодо України. Водночас запевняє, що як тільки вкотре стане лідером країни, то закінчить цю війну – ймовірно, "шляхом переговорів сторін".

Про це він сказав на 90-хвилинних дебатах із чинним американським лідером Джо Байденом. Кандидати зійшлися віч-на-віч в ефірі CNN, говорили про ключові пункти своїх програм та відповідали на запитання, серед який із перших була тема війни в Україні.

"Ні, вони (висунуті Путіним умови після закінчення бойових дій. – Ред.) неприйнятні. Але ця війна не мала б початися", – висловився Трамп.

Він не відповів конкретно, чи погодився б, щоб Росія зберегла тимчасово окуповані українські території, якщо це покладе край війні. Натомість республіканець запевнив, що "зміг би закінчити війну" фактично ще до свого вступу на президентську посаду.

Трамп назвав "мирний план" Путіна неприйнятним і запевнив, що може закінчити війну в Україні qhiddkikuidzxroz

"Байден віддав Україні $200 мільярдів. Кожен раз, коли Зеленський приїздить, він повертається з $60 мільярдами, він найкращий підприємець. Тисячі людей загинули, ці жертви були не потрібні. Я змушу Зеленського та Путіна домовитися ще до того, як зайду в офіс у січні 2025 року", – категорично висловився Трамп.

На його переконання, якби на час початку повномасштабної війни саме він був лідером США, то Путін його би "боявся і поважав", а тому нібито навіть не наважився б на вторгнення.

"Що стосується Росії та України, якби у нас був справжній президент, президент, якого поважав Путін, то він би ніколи не вторгся в Україну", – додав кандидат у лідери США.

Крім того, він повторив свої попередні заяви про те, що Європа витрачає на підтримку України набагато менше, ніж США. Водночас не сказав, чи буде проти вступу України до НАТО.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus