ЄС посилить правила ввезення меду

ЄС посилить правила ввезення меду
ЄС посилить правила ввезення меду

ЄС з 30 листопада для покращення простежуваності ланцюга постачання меду та продуктів бджільництва на ринок посилить контроль з боку країн експортерів за операторами ринку.

Про це повідомила Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

За інформацією Європейської комісії, під час ввезення на територію ЄС в 46% вантажів з медом та продуктами бджільництва були виявлені ті або інші невідповідності, а 57% експортерів з третіх країнах були відзначені як підозрілі щодо фальсифікації меду сторонніми цукрами.

У зв’язку з цим від 30 листопада 2024 року мед  та інші продукти бджільництва, призначені для споживання людиною, можуть ввозитися до ЄС, лише якщо вони відправляються, отримані та/або виготовлені в тих установах, які зазначені в списку від компетентного органу країни-експортера.

Зважаючи на це, зацікавлені українські оператори ринку виробників меду та продуктів бджільництва мають завчасно звернутися (за місяць) до територіального органу Держпродспоживслужби для внесення потужностей операторів ринку до списків потужностей, з яких дозволений експорт до ЄС меду та продуктів бджільництва для споживання людиною.

Читайте по темі: Путіну вдалося втягнути Європу та НАТО у гонку озброєнь, яким Росії категорично нічого протиставити

Нагадаємо, імпорт ЄС з України склав 22,8 млрд євро у 2023 році порівняно з довоєнним рівнем у 24 млрд євро у 2021 році.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus