Ворог хоче наблизитися до трьох міст Донбасу найближчими тижнями, — Defense Express

Ворог хоче наблизитися до трьох міст Донбасу найближчими тижнями, — Defense Express
Ворог хоче наблизитися до трьох міст Донбасу найближчими тижнями, — Defense Express

За словами директора Defense Express Сергія Згурця, зараз противник штурмуватиме низку населених пунктів, щоб наблизитися одразу до трьох міст на сході. Найближчі тижні будуть активними.

Російські окупанти продовжують тиснути на позиції українських захисників по всій лінії фронту і найближчим часом на кількох напрямках фіксуватиметься найбільш динамічна ситуація. Про це заявив директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець.

За його словами, росіяни біля міста Торецьк регулярно проводять фронтальні атаки. Зокрема противник намагається штурмувати населені пункти Північне, Південне, а також Шуми. Окремо атаки відбуваються в бік села Нью-Йорк, завдяки якому ЗС РФ хочуть забезпечити собі просування в напрямку Торецька.

Карта бойових дій eiqeeiqrqiqutrozFullscreen

"Ця агломерація потім може впливати на ситуацію на південь від Часового Яру і на ситуацію в Покровську. Зараз є спроба противника використати всі накопичені резерви для фронтальних атак на Торецьк. Це відповідає стратегії противника щодо виходу на адміністративні кордони Донецької області. Розуміємо, що зараз суттєво збільшилася інтенсивність бойових дій на цьому напрямку", — заявив Сергій Згурець.

Окремо аналітик висловився стосовно звіту головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, де той говорив про всі ці ділянки поля бою. Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express наголосив, що українська сторона робить усе можливе, щоб далі захищати Покровськ і Торецьк від росіян. Для цього використовуються різні засоби, серед яких також і артилерія.

Карта бойових дійFullscreen
Карта бойових дійFullscreen

"Усе залежатиме від того, наскільки вдасться знайти баланс між резервами наших сил і можливостями для знищення противника. Хоча противник також буде підтягувати резерви. Ділянки, які стосуються Торецька, Покровська та Часового Яру, є взаємопов’язаними. Тобто тут ми будемо бачити найбільшу динаміку в найближчі тижні", — підсумував Сергій Згурець.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus