Rheinmetall може побудувати завод у Литві без спецдозволу

Rheinmetall може побудувати завод у Литві без спецдозволу
Rheinmetall може побудувати завод у Литві без спецдозволу

Німецька корпорація Rheinmetall інвестує понад 180 млн євро у будівництво у Литві заводу з виробництва 155-міліметрових артилерійських боєприпасів. Інвестиційна угода була підписана ще на початку червня, проте дозвіл на будівництво уряд Литви ще не надав. Міністерство економіки та інновацій країни запропонувало надати проєкту статус такого, що "забезпечує невідкладні потреби державної безпеки та оборони".

Цей статус дозволить вести всі відповідні роботи без спеціального дозволу уряда, передає національний мовник Литви. Якщо уряд схвалить пропозицію міністерства, відповідний дозвіл буде надано вже під час закінчення будівництва.

Припускається, що будівництво заводу під назвою Lithuanian Center of Exellence for Ammunitionа розпочнеться у жовтні цього року. Проєкт має створити не менше 150 нових робочих місць. 

Наразі Литва закуповує більшу частину зброї та боєприпасів на міжнародних ринках. Таким чином, безпека країни має залежість від іноземних постачальників.

"Щоб литовська армія мала постійний доступ до необхідної зброї та боєприпасів, що відповідають потребам держави, необхідно забезпечити задоволення основних потреб держави суб’єктами господарювання, що діють на території Литви", – зазначено у проекті постанови уряду.

Читайте по темі: Київрада дозволила забудову довкола «тарілки на Либідській» та «будинку з воронами» на Рейтарській

Постанова буде торкатись не лише дозволу на будівництво Lithuanian Center of Exellence for Ammunitionа. Вона дозволить будь-яким оборонним проектам прискорити запуск, процедури оцінки впливу на довкілля та отримання дозволів на будівництво ще до закінчення будівництва. 

Також інвестори не будуть зобов’язані інформувати громадськість про проєкт, та запрошувати її до участі у розгляді проектних пропозицій.

 

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus