Литовські волонтери та Грібаускайте розпочали збір на дрони для України

Литовські волонтери та Грібаускайте розпочали збір на дрони для України
Литовські волонтери та Грібаускайте розпочали збір на дрони для України

У Литві організація Blue/Yellow спільно з експрезиденткою Далею Грібаускайте запустили кампанію "Привіт з Литви" для збору коштів на дрони для України.

Про це повідомляє LRT.

Зазначається, що кампанія буде тривати протягом усього літа. А її мета - придбати і відправити на фронт в Україну якомога більше дронів литовського виробництва або збірки.

Цікаво і те, що патроном кампанії є експрезидентка Литви Даля Грібаускайте. Вона підкреслила, що "Україна - це наш спільний фронт, де кожен з нас може бути важким кулаком для агресора".

"Відправляймо в бій наші литовські безпілотники, щоб вони боролися з ворогом від нашого імені. Борімося за життя, за перемогу, за майбутнє", - розповіла Грибаускайте.

Окрім цього, кожен, хто пожертвує 500 євро, матиме можливість відправити в Україну іменний безпілотник з привітанням від Литви.

"Лише за перше півріччя цього року ми закупили та відправили в Україну понад 2 000 безпілотників - від невеликих FPV до великих та спеціалізованих для виконання конкретних місій. Звичайно, цього недостатньо, тому ми прагнемо додати принаймні ще кілька сотень дронів цього місяця", - каже Лаура Паукште, директорка Blue/Yellow.

Читайте по темі: Окупант намагався відбитися від дрона за допомогою штанів

 

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus