Американський генерал пояснив, що треба Україні для перемоги в війні з Росією

Американський генерал пояснив, що треба Україні для перемоги в війні з Росією
Американський генерал пояснив, що треба Україні для перемоги в війні з Росією

Генерал-лейтенант Повітряних сил США у відставці Девід Дептула заявив, що для досягнення перемоги у війні проти РФ Україні потрібна перевага у повітрі. Крім того, українським силам заважають обмеження на використання західного озброєння.

На сьогоднішній день Росія має чисельну перевагу, адже зараз триває війна на виснаження. Про це Дептула заявив під час зустрічі американських генералів, присвяченої професійному звіту про можливі шляхи посилення українських позицій у війні з РФ.

За його словами, Україні потрібна абсолютна перевага в повітрі для досягнення вирішальної перемоги у війні. Крім того, американський генерал наголосив, що Росія отримала перевагу завдяки обмеженням використання Україною зброї, наданої США.

В Інституті аерокосмічних досліджень імені Мітчелла, який зібрав відомих американських генералів на розмову 2 липня, заявили, що Повітряні сили могли б забезпечити Україні перевагу, необхідну для перемоги над росіянами, прориву їхньої лінії фронту та зміни ходу війни.

Організатори зустрічі наголосили, що настав час почати зосереджуватись на тому, як виглядає перемога, а не просто уникати щоденних поразок. Вони також наголосили, що українські повітряні сили роками живуть в умовах недостатніх ресурсів та можливостей, через що стикаються із труднощами встановлення бажаної переваги у повітрі.

Читайте по темі: В ЗМІ з’явилось відео, як загарбник тікав на електросамокаті від атаки українських воїнів

Американські військові експерти визнали, що без такої переваги війну виграє сторона, яка має більш численний бойовий особовий склад та більше матеріальних засобів.

"Ключовим уроком на сьогоднішній день є абсолютна необхідність переваги у повітрі для досягнення вирішальної військової переваги. Це дало б українським силам захист від атак ворога, а також свободу атакувати самим", – заявив генерал Дептула.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus