Юсов розповів, як росіянин, що підпалив корабель "Серпухов", переходив на бік України

Юсов розповів, як росіянин, що підпалив корабель "Серпухов", переходив на бік України
Юсов розповів, як росіянин, що підпалив корабель "Серпухов", переходив на бік України

Росіянин, який підпалив корабель "Серпухов" має українське коріння, він сам вирішив перейти на бік України та продовжить службу в Силах оборони.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов в ефірі національного телемарафону

За словами Юсова, колишній російський військовий, а тепер доброволець "Легіону свобода Росії" із позивним "Гога" має українське походження, а також засуджує російське вторгнення в Україну. Він виявив бажання продовжити службу в Силах безпеки і оборони України

 "Гога сам вийшов на Україну, шукав цього виходу, пробував демобілізуватися і розірвати контракт, його не відпустили. Він із самого початку засуджував російську агресію, війну Росії проти України і врешті пішов на ось такий відчайдушний героїчний крок, тому що він без перебільшення ризикував життям.

Операція була дуже складною, і евакуація займала час і підпал всередині корабля, безумовно, це непросте завдання… але все вийшло завдяки професійності і співробітників ГУР і бійців ЛСР і проєкту "Хочу жить", - сказав Юсов.

Читайте по темі: У Києві вранці горів бізнес-центр

Юсов додав, що на рахунку проєкту "Хочу жить" – понад 300 успішно реалізованих операцій з виведення російських військових, які обрали шлях не бути "гарматним м’ясом" режиму Путіна. Ще 30 тисяч заявок – у розробці на вивченні й перевірці.

На брифінгу 3 липня представники ГУР та ЛСР розповіли, що в квітні пожежу на російському ракетному кораблі "Сєрпухов" вчинив військовий РФ. Спецоперація називалася "Рибалка", вона тривала з 2023 року.

Військовий на позивний "Гога" підпалив зсередини корабель та викрав таємні документи.

Передісторія: 8 квітня 2024 року в Головному управлінні розвідки Міноборони України повідомили, що 7 квітня у російському місті Балтійськ сталася пожежа на ракетному кораблі "Сєрпухов".

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus