"Перемога вже наша": морська піхота ЗСУ показала, як винищує небезпечні російські дрони

"Перемога вже наша": морська піхота ЗСУ показала, як винищує небезпечні російські дрони
"Перемога вже наша": морська піхота ЗСУ показала, як винищує небезпечні російські дрони

За словами українських захисників, окупанти запускають десятки розвідувальних БПЛА Zala, Supercam і "Орлан-10", які шукають техніку ЗСУ в Херсонській області.

Артилеристи зенітної артилерії 35-ї окремої бригади морської піхоти Збройних сил України виявляють і знищують ворожі розвідувальні дрони в Херсонській області. Про те, як це відбувається, військові розповіли в інтерв’ю BIHUS Info.

На момент зйомки репортажу небо було повністю затягнуте хмарами. Морський піхотинець Олександр зазначив, що це називається "Фонова обстановка 10". За його словами, повністю чисте небо (Фонова обстановка 1) — це біда, тому що тоді російські безпілотники-розвідники літають на висоті 3 кілометри і їх складніше помітити. Військові знищують їх за допомогою зенітного ракетного комплексу "Стріла 10". Допомагає їм у цьому кулемет Browning, який прикриває машину від "Ланцетів".

"Здебільшого працюємо на даному етапі по БПЛА противника різних типів. "Зала", "Суперкам", "Орлан 10", — розповів піхотинець.

Як зазначає Олександр, за день його підрозділ може зафіксувати близько десяти ворожих дронів. Щойно БПЛА збито, військові змінюють позиції, розосереджують особовий склад. Часом навіть відчувається конкуренція між підрозділами, але військові вважають, що це добре, бо в усіх одна мета.

Читайте по темі: В ЗМІ з’явилось відео, як загарбник тікав на електросамокаті від атаки українських воїнів

За словами піхотинця Сергія, іноді літає стільки ворожих дронів, що ніколи навіть присісти. Їхнє наближення захисники визначають на слух, після чого ведуть спостереження в тому напрямку. Військовий зізнався, що потім дуже болять очі.

Військовослужбовець 35-ї ОБрМП Вадим додав, що росіяни також ведуть своє "полювання". БПЛА окупантів літають високо, а коли помічають рух техніки, знижуються. Тоді їх можна краще роздивитися.

"Наша мета — знаходити, виявляти візуально, акустично, будь-якими методами ворожі БПЛА і знищувати їх", — наголосив Вадим.

Олександр також згадав про те, що в цьому районі живе багато цивільних, які займаються сільським господарством, зокрема обробляють поля. Він підкреслив, що ці люди також ризикують життями, роблячи свою роботу.

"Наше завдання зараз — зробити такі умови, щоб було цього менше, щоб вони (росіяни — ред.) менше володіли інформацією. Для українців — трохи комфортніше життя, щоб їх не дратували ці "Шахеди", ті ж літальні апарати, — сказав Сергій. — Вони не розуміють просто куди влізли. А в перемогу вірю. Вона вже наша, питання тільки в часі".

Сторінка для друку

Читайте по темі:

Волошин розповів про ситуацію у місті Часів Яр після відходу ЗСУ з позицій "Каналу"
Окупанти на ТОТ відмовляються ставити на облік вагітних українок без російського паспорта, - ЦНС
ISW: Орбан намагається переключити увагу Заходу від підтримки України на "мирні" переговори
Уночі ворог обстріляв центр Херсона: вщент згоріло кафе
Понад 80 тисяч тонн українського зерна ворог вивіз із тимчасово окупованої Донеччини
Зеленський привітав з Днем Військово-морських сил
Атака на склад у Воронезькій області: у населеному пункті відбувається евакуація
Під час штурму Каналу у Часовому Яру росіяни втратили близько 5 тисяч військових, — Сили оборони
На Харківщині через обстріли загинув чоловік, 2 людини поранено, горіло поле з пшеницею
На Покровському напрямку відбито 46 атак. Ворог отримав жорстку відсіч біля Роботиного та Новоданилівки, - Генштаб

Коментарі:

comments powered by Disqus