Пранкери з Росії Вован і Лексус були нагороджені орденами дружби в Кремлі

Пранкери з Росії Вован і Лексус були нагороджені орденами дружби в Кремлі
Пранкери з Росії Вован і Лексус були нагороджені орденами дружби в Кремлі

Крім пранкерів, нагороду отримав і письменник-пропагандист Захар Прилєпін, який вижив після того, як його авто вибухнуло. Йому вручили орден мужності.

Пранкери Вован (Володимир Кузнєцов) і Лексус (Олексій Столяров) отримали державні нагороди в Кремлі. Також нагородили письменника Захара Прилєпіна. Лексусу з Вованом вручили ордени дружби, а Прилєпіну, який з’явився на нагородження в мундирі, — орден мужності.

Нагородження відбулося в середу, 3 липня. На урочистій церемонії їх оголосили "пранк-журналістами". Про це розповіло джерело в оточенні Захара Прилєпіна, якому, крім ордена, видали також відомчу медаль Міноборони РФ "За зміцнення бойової співдружності". Хто саме вручав ордени і медалі — не повідомляється.

"Орден Дружби дали пранкерам за особливі заслуги у зміцненні миру, дружби, співробітництва та взаєморозуміння між народами. Це сукупна нагорода за результатами діяльності, а не за конкретний проєкт. Це, по суті, легітимізація пранк-журналістики на найвищому рівні", — повідомив інсайдер.

На нагородженні, як згадує джерело, також були присутні Ірина Родніна, Сергій Безруков, а разом зі свіжоспеченими орденоносцями сфотографувався продюсер і медіатехнолог Саргіс Мірзаханян, який кілька років тому працював над проєктами резолюцій про скасування антиросійських санкцій для Латвії, Греції і навіть Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ). І запрошував іноземних, лояльних режиму Путіна європейських політиків спостерігачами на виборах у РФ.

Хто такі пранкери Вован і Лексус

Читайте по темі: Угода Росії та КНДР: Південна Корея обговорить співпрацю з НАТО

Володимир Кузнєцов (Вован) і Олексій Столяров (Лексус) стали відомі своїми скандальними пранками з першими особами іноземних держав. Вони розігрували телефоном президента Франції Емманюеля Макрона, колишнього прем’єра Британії Бориса Джонсона, прем’єра Канади Джастіна Трюдо, президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана, експрезидента США Джорджа Буша — молодшого та інших політиків. Також вони телефонували відомим, нелояльним до Путіна письменникам, журналістам і музикантам. Так у травні Лексус і Вован дзвонили співаку Андрію Макаревичу, представившись президентом України Володимиром Зеленським. Обидва пранкери внесені до списку "Миротворця".

вован і лексус, російські пранкери eiqxidzkieroz

Сторінка для друку

Читайте по темі:

ISW: Орбан намагається переключити увагу Заходу від підтримки України на "мирні" переговори
У РФ оштрафують батьків дев’ятикласників за відмову слухати стоячи гімн «наддержави»
Естонія посилить контроль за вантажами на кордоні з Росією
Росіяни скаржаться на атаку дронів у Воронезькій області: Вибухи пролунали після прильоту
У Білому домі стурбовані візитом Орбана до Путіна
У мережі показали кадри наслідків влучного удару по нафтобазі на Кубані
Московські попи агітують дітей на окупованих територіях служити в армії Росії, - Центр нацспротиву
Понад 600 КАБів, більш ніж 60 "Шахедів" і майже 40 ракет застосувала Росія проти України лише цього тижня, - Зеленський
У Ростові та області на тлі дронових атак ввели відключення світла
У Росії блокують VPN, щоб обмежити громадянам доступ до незалежних і міжнародних ЗМІ, - британська розвідка

Коментарі:

comments powered by Disqus