Зеленський розповів про кроки щодо зміцнення української енергетики

Зеленський розповів про кроки щодо зміцнення української енергетики
Зеленський розповів про кроки щодо зміцнення української енергетики

Кабінет міністрів України отримав завдяння розробити низку рішень щодо реформи системи енергопостачання в країні задля запобіганню блекаутів. Вже найближчим часом виконавча влада повинна звітувати з приводу цього завдання.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час Конгресу місцевих та регіональних влад України. Голова держави підкреслив, що уряд "має детально представити суспільству всі пропозиції щодо того, як підтримати людей, громади, українські компанії в умовах жорстких дефіцитів електрики".

"Уряд України отримав чітке завдання, а саме: розробити пакет рішень, щоб наші люди – всі українські громади, українські компанії – могли пройти цю ситуацію та забезпечити реальну можливість для себе отримувати енергію попри російський терор", – зазначив президент.

Читайте по темі: Укренерго скасували заплановані "дні без відключень"

У свою чергу Зеленський сподівається отримати від Конгресу "спільні пріоритети у комунікації з партнерами" – тобто що саме має бути обовʼязково в нових пакетах підтримки України найближчими місяцями.

За його словами, у цьому контексті перший пункт, над яким працює команда президента, – "це посилення ППО в нашій державі". 

"Сьогодні в Україні запрацювала нова система. Дякую нашим німецьким партнерам! І окремо отримали посилення від США. Впевнений, що саміт НАТО також дасть нам відповідні результати. Удвічі маємо посилити нашу ППО впродовж літа", – впевнений президент.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus