Фіцо вперше після замаху заговорив про українське зерно

Фіцо вперше після замаху заговорив про українське зерно
Фіцо вперше після замаху заговорив про українське зерно

Словаччина не скасовуватиме заборону на імпорт зерна з України. Принаймні словацький прем’єр-міністр Роберт Фіцо вже пообіцяв таке місцевим фермерам зберегти ембарго.

Заява Фіцо прозвучала під час візиту на одне із агропідприємств у Словаччині. Це перша поїздка глави уряду Словаччини за межі Братислави після замаху, пише Sky News.

Так, Фіцо заявив, що Словаччина "наразі не готова" скасовувати заборону на імпорт сільськогосподарської продукції з України. Йдеться про пшеницю, кукурудзу, рапс і соняшник.

Інших заяв Фіцо не робив. Також він не відповідав на запитання журналістів.

Нагадаємо, Єврокомісія скасувала централізовану заборону на ввезення української агропродукції до Болгарії, Угорщини, Польщі, Словаччини та Румунії ще 15 вересня 2023 року. Проте Словаччина разом із Румунією та Польщею відмовилася скасувати ембарго та продовжили блокувати постачання.

Читайте по темі: На Трампа було здійснено нібито чергову спробу замаху, — ЗМІ

В уряді Словаччини тоді пояснили свої дії прагненням запобігти "надмірному тиску на словацький ринок" і бажанням "враховувати інтереси вітчизняних фермерів". Восени-2023 Словаччина та Україна домовилися про ліцензування торгівлі зерном замість ембарго, але остаточного скасування заборон так і не відбулося.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus