На щиті: у війні з ворогом загинув захисник зі Львівщини, який брав участь в обороні Київщини

На щиті: у війні з ворогом загинув захисник зі Львівщини, який брав участь в обороні Київщини
На щиті: у війні з ворогом загинув захисник зі Львівщини, який брав участь в обороні Київщини

На Миколаївщині передчасно обірвалося життя морського піхотинця Романа Роси зі Львівської області. На початку повномасштабної війни він обороняв Київщину, далі воював на інших напрямках: неодноразово був поранений, отримав інвалідність, але до останнього стояв на захисті України.

Мужньому воїнові навіки лишилося 29 років. Про втрату повідомили Новояворівська міська рада та Нагачівський старостинський округ.

Роса Володимир Володимирович, 16.02.1995 р. н., був родом із села Нагачів. Навчався у місцевій школі до дев’ятого класу, пізніше закінчив Новояворівський ліцей. За фахом був будівельником, працював ним, а також на складах мережі магазинів АТБ.

У 2015 році чоловік пішов на службу в ЗСУ, відслужив контракт і звільнився. Проте напередодні повномасштабного вторгнення, як резервіст першої черги, знову взяв до рук зброю й уже в березні 2022-го зустрічав ворога на підступах до Києва.

Йому назавжди буде 29: загинув захисник зі Львівщини, який брав участь в обороні Київщини. Фото  eiqrtiuxizroz

"Неодноразово був поранений, отримав інвалідність, мав можливість звільнитися, але вкотре повертався до своїх побратимів", – зазначили в старостинському окрузі.

Роман Роса служив у 35-й окремій бригаді морської піхоти ім. контр-адмірала Михайла Остроградського. Восени 2022 року отримав важкі поранення, проте відмовився від демобілізації і після тривалого лікування повернувся на службу.

Зі слів побратимів, він був дуже зразковим військовослужбовцем, вірним і відданим українському народу. 1 липня 2024 року рідні сповістили про трагічну смерть бійця внаслідок нещасного випадку у Миколаївській області.

Йому назавжди буде 29: загинув захисник зі Львівщини, який брав участь в обороні Київщини. Фото

У захисника залишилися батьки, сестра і брат. Попрощалися з ним у Новояворівську 8 липня.

"Шана і повага вам, батьки, за виховання такого сина. Просимо Бога дати Вам сили витримати це важке горе, яке лягло на ваша серце. Ми разом із вами розділяємо цю біль втрати. Вічна пам’ять і шана тобі, наш Герою!" – висловили співчуття земляки.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus